Körösök Völgye Határtalan Vándortúra - A program:


Részletesen a plakáton:

Körösök Völgye Határtalan Vándortúra és Zenei Fesztivál

Körösök Völgye Határtalan Vándortúra és Zenei Fesztivál keretében június 4-én egész napos programot tartanak Dánfokon. A rendezvényen való részvétel díjtalan.

A Százlábú Egyesület, a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület, valamint Belényes (Románia) és Békéscsaba (Magyarország) testvérvárosok szervezésében egy példaértékű, figyelemfelhívó, turisztikai és kulturális rendezvény lebonyolítására kerül sor június 1. és 5. között. A két szomszédos európai uniós tagállam, Magyarország és Románia határának rövid időn belüli teljes átjárhatóvá válásának reményével szerveződik a két országot összekötő rendezvény. Az eseményhez több más civil szervezet, határ menti önkormányzat, valamint közéleti személyiség is
csatlakozik. Az esemény fővédnöke: Tőkés László, Európai Parlamenti alelnöke.

A túra az Erdélyi-szigethegységből indul, és javarészt a Fekete-Körös folyását követve jut el a romániai Belényesből a magyarországi Békéscsabára öt túranap alatt. A túra útvonala Belényes, Sólyom, Gyanta, Tenke, Nagyzerénd, Ant, Sarkad, Békés, Békéscsaba szakaszon lesz megrendezve, a Fekete- és Kettős-Körösök, valamint az Élővíz-csatorna vonalát követve.

A túra június 4-én érkezik Békés-Dánfokra. Itt egész napos családi és gyermek programokkal várják a kilátogató családokat, gyermekeket, fiatalokat, ahol sport-, környezeti, turisztikai és kulturális színpadi programokat kínálnak. A fiatalok játékos formában ismerhetik meg a fenntarthatóság kérdésével, a Körösök Völgye turisztikai, természeti és kulturális értékeivel. A rendezvényen megjelenik: a Körös-Maros Nemzeti Park, a Magyar Turizmus Zrt., valamint a Körösök Völgye
Natúrpark Egyesület anyagtakarékossági kampányával, illetve a Békés Megyei Vízművek víztakarékossági felhívásával, továbbá bemutatkozik a Békés Megye Önkormányzata turisztikai programjával.

Közben sport és sorváltó versenyprogramok színesítik az eseményt! Az érdeklődők
megismerkedhetnek a vizi (kenu) túraággal; kerékpáros körversenyek mellett megyei
rendőrség saját prevenciós kampányát ismerhetik meg a kilátogatók. A gyermekek nagy sikerű és népszerű bábjátékokat tekinthetnek meg. Közben a térség néptánc csoportjai lépnek fel a színpadon.

Forrás: danfok.hu


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!