Keresztes Ildikó: A zene az életem!


Interjú a szombati békési koncert előtt

Békés Mátrix.: Szerteágazó művészeti pályán mozog, musical, színház, tv – hogyan lehet ezt bírni?

Keresztes Ildikó.: Ilyen vagyok, ilyennek teremtettek, én is elfáradok természetesen, de 5 éves korom óta a szereplés tölti ki az életem, a színpadon mindig új energiákat kapok és jó tudni, hogy ott áll mögöttem 4 vérbeli, profi zenész.

Ez talán azért is furcsa, hiszen szigorú sportoló életet éltem, aminek a rockzenei pálya szöges ellentéte. Talán kevesen tudják, ritmikus sportgimnasztika szakon lettem edző eredetileg.

B.M.: Milyen zenét hallgat otthon, rock énekesnő feltételezem, hogy nem popzenét?

K.I.: Otthon nem hallgatok zenét – mondják is a szomszédok, hogy senki meg nem mondaná, hogy egy rockzenész pár lakik a házban. A csend pihentet, de az autóban, ott lehet üvöltetni, ami aktuálisan tetszik. Sok kedvencem van, így a Mr Big és az Aerosmith is, de a popzenéből is meghallgatom, ami nem gagyi.

B.M.: Beszéljünk az X Factorrol egy kicsit. Tudott –e valamit hozzátenni az ismertségéhez?

K.I.: Nem érzem, hogy emiatt több fellépésem lenne, tavaly is inkább már lemondanom kellett, mert annyira szoros lett a beosztás, nagyon sok koncertem van a Keresztes Ildikó Banddel, a héten eldől, hogy leszek – e mentor az új szériában.

B.M.: Figyelemmel kíséri –e mentoráltjai pályáját?

K.I.: Nem hogy figyelemmel kísérem, de folyamatos kapcsolatban vagyunk. Nicolas-nak most volt első önálló koncertje, ezen is ott voltam, igaz csak egy video üzenet formájában, Király L Norbival pedig már egy közös dalunk is van, amelyet a közönség rendszeresen követel a koncerteken.

Úgy látom, mindhárom tanítványom kellően sikeres és önálló egyéniség ahhoz, hogy igazi karriert futhassanak be. Vastag Tomi még csak 19 éves és ott volt egy TV csatorna országos tehetségkutató döntőjében, én 19 éves koromban még a Tv utcájába sem mertem volna bemenni.

B.M.: Milyen lesz a buli Békésen?

K.I.: Egy igazi, vérbeli rockbulira várunk mindenkit a vízpartra és innen üzenem, hogy nagyon szeretjük a szilvapálinkát, remélem, lesz lehetőségünk megkóstolni a híres békésit is!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!