Bemutatkozott a békési FIDESZ vezetõsége


Ma sajtóreggelin látták vendégül a média képviselõit Dánfokon az elnökség tagjai.

Erdõs Norbert országgyûlési képviselõ mutatta be ma a tisztújítás utáni vezetõséget a sajtó képviselõinek. Csíbor Géza tanár, Blaskovits Péter gazdasági szakember, Dr Hajdú Anikó fogszakorvos és Dr Varga Péter ügyvéd mindannyian a békési szervezet tagjai és egyben az elnökség tagjai is.

Erdõs Norbert bevezetõjáben kitért arra, hogy az EP választáson a Fidesz Békésen az országos átlagnál is jobban szerepelt.

A képviselõ elmondta, hogy a tisztújítás után választókörzetében 10 településen mûködik FIDESZ alapszervezet, egyedül Kétsopronyban nincs, ugyanakkor itt érték el a szavazatok legmagasabb arányát az EP választáskor, amikor is 75, 83% -sikerült szerezni a voksoláson.

Az elnökség tagjai ezután egyenként - saját szakmájuk szempontjából - értékelték a jelenlegi helyzetet. Csibor Géza a pályázati rendszerek hatékonytalanságáról beszélt, illetve az integrált oktatás katasztrófális hatásairól, melynek keretében nem csak a diákok nem kapnak megfelelõ képzést, de újabb pedagógus állások szünnek majd meg.

Dr Hajdú Anikó véleménye szerint Békésen gyermektõl a felnõttig folyamatosan lefedett az orvosi ellátás, amely nem küszködik még az elvándorlás okozta betöltetlen praxisok miatt, de olyan új társadalmi rétegek jelennek meg segítséget kérve a szociális ellátórendszertõl, amely nincs ennek kezelésére felkészítve.

Blaskovits Péter a jövõ évi elvonásokkal kapcsolatban kifejtette, hogy elõzetes kalkuláció alappján mintegy 100-150 milliós elvonással kell, hogy számoljon a város költségvetése, de úgy látja, a beruházásokat nem kell emiatt leállítani, meg fog a fürdõ is épûlni

Blaskovits türhetetlennek tartja, hogy kisgyermekek éhezzenek az elvonások és a tervezett gyermekétkeztetési állami finanszíroszás drasztikus megkurításával - erre megoldást kell találni.

Erdõs Norbert kérdésre válaszolva elmondta, hogy a bûnözés kezelésére nem vörös vagy magyar gárda kell, nem újabb településörség, hanem erõs rendõrség, amely jelenlegi gondjai miatt az MSZP-ét terheli felelõssége A képviselõ információi szerint jelenleg 3000 rendõrrel van kevesebb a rendszerben.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!