Élelmiszer segélyt osztanak Békésen!


Két napon át több mint 6000 fő rászoruló kap élelmiszersegélyt a békési önkormányzattól

Dr. Pálmai Tamás alpolgármester nyitotta meg a mai napon azt a két napos programot, melynek keretében a békési önkormányzat összesen 9600 kg lisztet, 15.232 kg spagetti tésztát és 7862 kg krémmel töltött kekszet oszt ki több mint 6000 rászoruló részére.

A segélyosztás azáltal vált lehetővé, hogy Békés Város Önkormányzata sikeresen pályázott EU élelmiszersegélyre. A program keretében szétosztásra kerülő élelmiszer az Élelmiszerbank és az MVH közreműködésével jött létre.

A segély elszállításában Balázs László (Inter Turbo Kft) vállalkozó segített, aki ingyenesen hozta el a Vésztői telephelyről a kiosztásra kerülő élelmiszereket.

Az EU élelmiszersegély program keretében szétosztásra kerülő élelmiszersegély a legrászorulóbb személyek részére kerül kiosztásra 2 kategóriában.

Ebbe a kategóriába tartoznak a:

- létminimum közelében élők,

- kisnyugdíjasok.

Békés Város Önkormányzata a Polgármesteri Hivatalnál rendelkezésre álló adatok alapján, ezen kívül a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ, a nyugdíjas szervezetek (5 szervezet), egyházak, civil szervezetek, (pl: Mentalhigiénés Egyesület, KÉSZ, stb.), és a Cigány Kisebbségi Önkormányzat bevonásával állította össze a fenti jogosultsági szempontokat figyelembe véve a segélyezettek körét. A listán nem szereplő személyeknek segélyt nem lehet osztani, a szigorú elszámolás miatt, ám a 6000 főt meghaladó létszám, mely több mint 2300 családot jelent, a rászorulók szinte teljes körét felöleli.

Az élelmiszersegély programban kiosztásra kerülő élelmiszerekről szigorú, előre kiadott kiosztási adatlapokon kell az elszámolásokat a Magyar Élelmiszerbank Egyesület részére megküldeni.

A kiosztásban a Polgármesteri Hivatal Igazgatási és Műszaki osztályának dolgozói, a Szociális Szolgáltató Központ munkatársai vesznek részt, akiknek segítséget nyújtanak a LISZ KFT-nél alkalmazásban álló közcélú munkások, és a LISZ Kft. munkatársai. A kiosztás helyszínén az egyéb biztonsági feladatok végrehajtásában a Polgárőrség nagy létszámmal vesz részt, illetve a Rendőrség munkatársai is felügyelik a rendezvényteret.

Az élelmiszersegély osztása 2011. június 6-án (hétfőn) 8.00-16.-00 óráig, és június 7-én (kedden) 8.00-16.00 óráig történik a sportcsarnok melletti rendezvénytéren.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!