Négy új tanteremben indult a tanév


Néhány hónapos munkával „rohamléptekben” készült el a Szegedi Kis István Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium új épületrészének felújítása. A tanév elején a képzést már a kialakított négy tanteremben elkezdték, de a hivatalos átadásra csak szeptember utolsó napjaiban került sor.
Presbiterek, városvezetõk, önkormányzati képviselõk, tanárok és diákok jelenlétében Szabó Endréné igazgató elmondta, hogy a gimnázium patinás fõépületét 1903-ban adták át nyolcosztályos gimnázium céljaira, annak megfelelõ termekkel. Napjainkra nem csupán a gyermeklétszám nõtt meg jelentõsen, és lett szûkössé a fõépület, hanem egyes tantárgyak sajátos kialakítású tantermeket is igényelnek.
A most átadott Borz utca felöli épületrészt korábban mûhelynek használták, ráadásul a leromlott állagú épület tulajdonjoga a városnál volt. A képviselõ-testület májusi határozatával átadta a tulajdonjogot a református egyházközségnek, amely az iskola fenntartója. A munkák kivitelezését a Vektor Kft. végezte el. Két számítógépes tanterem, egy idegen nyelvi és egy fizikai elõadótermet alakítottak ki. A munkák költségét az iskola saját forrásból fedezte, mások mellett jótékonysági báljainak bevételeibõl és megtakarításokból.
Katona Gyula vezetõ lelkipásztor a gimnázium jelmondatára irányította a figyelmet, amely így szól „Imádkozzál és dolgozzál”, míg Izsó Gábor polgármester annak a reményének adott hangot, hogy az épület méltóan fogja szolgálni az oktatás ügyét abban az iskolában, amelyre „olyan nagy szükség van a városban”.
Az ünnepség a termek körbejárásával és állófogadással ért véget. Sz. K.

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!