Még lehet jelentkezni az Egy Hajóban Evezünk túrára!


Idén ötödször eveznek egy hajóban 2011. június 25-26-án, olimpikonok és sportkedvelők, magánemberek és közéleti, politikai szereplők, magyar és román túrázók a Békés Város Önkormányzata által szervezett "Egy hajóban evezünk" vízitúrán.

A programra bárki jelentkezhet, a részvételhez az úszni tudáson kívül nem is igen van másra szükség, hiszen a szervezők szívesen segítenek azoknak, akik nem rendelkeznek evezőeszközzel. A békési kötődésű Wichmann Tamás mellett idén várhatóan más olimpikon is ellátogat a kalandos rendezvényre. A szervezők közel 150 résztvevőt várnak, akik 40-50 hajóval eveznek végig a túra állomásain és bíznak benne, hogy a vidámság idén is a fő jelszava lesz a két napos túrának.

A program június 25-én szombaton indul a gyulai duzzasztótól Köröstarcsáig. Az első megálló Szanazug dobozi oldalán, a két Körös találkozásánál várható. A frissítőt követően a csapat tovább indul Békésre, a Békés-dánfoki Kishajó-kikötőbe. A kalandtúra egyik fő állomása Békés, Dánfokon vacsorával és szabad programmal várják a résztvevőket. A két éve elkészült Békési Uszoda is új lehetőségeket kínál a pihenni vágyóknak. Másnap június 26-án, vasárnap Köröstarcsánál húzzák véglegesen partra vízi járműveiket az egységek.

Izsó Gábor békési polgármester kezdeményezése és szívügye a vízitúra, de többek között a környező települések polgármesterei is eveznek a két napon. Évente egyre többen jelentkeznek a Körösöket népszerűsítő programra, 2011. június 16-ig még bárki megteheti Békés Város Polgármesteri Hivatalában Kálmán Tibor sportreferensnél a 06-20-805-7251-es telefonszámon, vagy a kalman.tibor@bekesvaros.hu e-mail címen. A felszerelés, étkezés és a szállás is csak előzetes jelentkezés alapján biztosított. Az idei évben a résztvevők egy minimális, jelképes hozzájárulást fizetnek a programért, mely nem tartalmazza a szállás költségeit, mint minden évben ezt idén is külön kell rendezni Dánfokon. Az Egy hajóban evezünk vízitúra és Dánfok mellett a Kishajó-kikötő és csónakátemelő is egész nyáron várja a hajóval, motorcsónakkal túrázókat.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!