A Békés Városi KEF pályázatot írt és nyert


Újjászervezésre és kutatásra nyert pályázati támogatást a Békés Városi Kábítószerügyi Egyeztetõ Fórum (KEF).
A támogatás által szervezetfejlesztés fog megvalósulni, melynek célja a KEF szervezetének megerõsítése, a tagok közösséggé formálása. A szervezet mûködése érdekében fontosnak tartjuk, hogy szakmai és emberi kapcsolatok erõsödjenek, a tagok ismerjék meg egymást. Tartsák fontosnak a KEF, mint szervezet mûködését, fejlõdését a közös cél elérése érdekében.
A második programelem a kutatás/helyzetfeltárás során a kistérségben lévõ általános iskolák (Murony, Mezõberény, Bélmegyer, Tarhos, Doboz, Köröstarcsa, Békés települések) 8. osztálya, valamint a középiskolák 10. osztályaiban történõ kérdõíves felmérés alapján kapunk képet az ifjúság kábítószerekhez, cigarettához, valamint alkoholhoz való viszonyulásáról. A felméréshez a kérdõíveket a Nemzeti Drogmegelõzési Intézet (NDI) biztosítja, melyek eredményeit egy központi adatbázisba való feltöltése után generált adatokból, egy füzetformájú beszámoló anyag fog készülni 2010 nyarán. A kutatási eredményeink részt fognak venni az országos adatbázisban is.
A kutatás/helyzetfeltárás megvalósításában részt vesznek a KEF tagságához tartozó ifjúságvédelmi felelõsök, valamint az iskolavédõnõk, valamint a KEF koordinátor Mentálhigiénés Egyesület.

A program támogatója: ESZA KFT.







Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!