A különleges „békési” busz


Megjelent: 2011 Június 23. ( Csütörtök ) 14:17
Módosítva: 2014 Június 22. ( Vasárnap ) 13:24
Pünkösd hetében – immár második alkalommal – iskolánk, a Szegedi Kis István Református Gimn., Ált.Isk. és Koll. vendégei voltak az OM (Operation Mobilization) nemzetközi missziós társaság küldöttei.

A többségében fiatalokból álló, a világ minden tájáról érkező (USA, Hong-Kong, Szingapúr, Hollandia, Németország, Nagy-Britannia, Finnország, stb.) misszionáriusok olyan emberek, akik vagy a tanulás, vagy a munkájuk mellett vállalják évről-évre azt, hogy közelebb vigyék Isten országának evangéliumát az emberekhez, - elsősorban szintén fiatalokhoz.

Az OM (http://www.uk.om.org) egy, az egész világot átfogó keresztyén szervezet. Legismertebb szolgálatuk színtere az a két óceánjáró hajó (sajnos, az idéntől már csak egy), melyek a világtengereket járva, egyik kikötőből a másikba hajózva igyekeznek Isten szeretetét eljuttatni, demonstrálni az ott élő fiatalok felé.

Egy-egy kikötés alkalmával árvaházakat, kórházakat, iskolákat, börtönöket, stb. látogatnak meg, ahol kisebb műsorral, nyelvoktatással, iratmissziós anyaggal, kétkezi segítséggel, de mindenek előtt és fölött nagy-nagy szeretettel szolgálnak az embereknek. Ugyanezen tevékenységek jellemzik őket azokban az országokban (pl. nálunk) is, ahol már van szervezetük.

Hozzánk egy különleges busszal, a "BUS4LIFE"-fal érkeztek, amely eredetileg a sarkkörön túl, egy kutatóállomáson állt szolgálatban. A busz kisebb átalakítás után alkalmassá vált arra, hogy benne, vagy hozzá kapcsolódóan segítségül legyen az OM változatos feladatainak elvégzésében.

A gyermekek és fiatalok nagy érdeklődéssel "vették birtokba" a fura járművet, de nagy lelkesedéssel vettek részt azokban a színes programokban is, melyeket a misszionáriusok tartottak számukra. Délelőttönként az OM csapata a tanítási órákat (elsősorban a nyelvi órákat) látogatták meg; délutánonként pedig közös, játékos programokat szerveztek (pl. akadályverseny), ahol mind az ügyességre, mind pedig a bibliai tudásra szükség volt.

Hálásak vagyunk nekik a hasznos és kellemes időtöltésért, hogy az idén ismét eljöttek hozzánk és személyiségükkel, hitükkel és igyekezetükkel felejthetetlen napokat szereztek számunkra.

Szeretnénk megköszönni azon pedagógusok és diákok segítségét is, akik a szervezés és lebonyolítás fáradtságos munkájában végig önzetlen segítséget nyújtottak.

Hitélet munkaközösség


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!