Épül, szépül Dánfok


Molnár Lajos cikke a Békés Mátrixon

A Dánfoki Üdülőközpont ez év elejétől tartozik a Békés Városi Kulturális Központhoz, amely meglehetősen elhasznált állapotban vette át a létesítményt. Milyen karbantartási munkákat sikerült elvégezniük az óta? – fordultunk kérdésünkkel Hegyesi Szilárdhoz.

Az üdülőközpont karbantartási csoport vezetője elmondta, március elején a munkát állapotfelméréssel kezdték. Gyakorlatilag semmi sem működött. Például a vízvezetékek szétfagytak, a vízcsapok tönkrementek, a villanyhálózat összeégett, a közművek fedlapjai hiányoztak.

-A helyreállatásra hármas koncepciót fogalmaztunk meg – hallhattuk Hegyesi Szilárdtól. - Az első helyre a biztonságos működést tettük, majd a közművek helyreállítását, a harmadik helyre pedig az alapvető szolgáltatások beindítása került. E koncepció alapján pótoltuk a hiányzó fedlapokat, a villanyhálózatot kijavítottuk, és a kapcsolószekrényeket zárhatóvá tettük. Pótoltuk a hiányzó mosdókagylókat, csapokat, csaptelepeket és szerelvényeket is. A körépületet alkalmassá tettük vendégek fogadására: elvégeztük a szükséges javításokat, festéseket, a bútorokat felújítottuk. Itt tíz szoba várja a vendégeket. A 18 faházból tízet felújítottunk, az ágyakat újra kárpitoztuk, így már ezekben is tudunk vendégeket fogadni.

Már a főépület szállodai részét is rendbe tették, itt is felújították a bútorokat és a mosdóhelyiségeket, az ablakokra szúnyoghálót szereltek föl, a közösségi tér is a vendégek kényelmét szolgálja. A főépületben lévő söröző részt is kifestették. A parkot folyamatosan gondozzák, nyírják a füvet, a fákat és a bokrokat gallyazzák. Rendben tartják a szabad strand partját, oda a vendégek komfortérzete érdekében kerti kiülőket helyzetek ki.

-Az év második felében a hátralévő faházakat renováljuk, a főépületben is felújítjuk a női és a férfi tusolót – fejezte be nyilatkozatát Hegyesi Szilárd.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!