Szívvel - lélekkel - Amatőr művészeti fesztivál volt Békésen!


A Békés Megyei Szociális Ágazatban Dolgozók Amatőr Művészeti Fesztivál döntőjére több mint 400 ember volt kíváncsi. Fotó: Skultéti Imre és Gazsó János

A Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum a Békés Megyei Önkormányzat programfinanszírozási támogatásával szervezte meg az eseményt. A rendezvény védnöke Farkas Zoltán, Békés Megye Képviselő-testületének Elnöke volt.

A döntő 2011. június 4. 15:00 órakor vette kezdetét a Békés Városi Kulturális Központban. A kreatív művészetek kategória alkotásaiból megrendezett kiállítást Koszecz Sándor a Békés Városi Kulturális Központ Igazgatója nyitotta meg, az alkotások rendkívül sokszínűek voltak: a saját tervezésű, kivitelezésű alkalmi ruhától a batikképekig a festett kavicsokig minden megtalálható volt. Izsó Gábor Békés Város Polgármestere ünnepi köszöntőjében kiemelte a szociális szférában dolgozók kiemelkedő társadalmi fontosságát, elhívatottságát. A szervező intézmény lakói rövid műsorukkal bepillantást engedtek abba, hogy magas szintű ápolási, gondozási tevékenység nyújtásán túl, alapfeladat az értékek, tehetségek felismerése, gondozása, a kifejeződés lehetőségének biztosítása. A megmérettetésen, a színpadon szereplő minden versenyző maximális teljesítményre törekedett, feledhetetlenül szórakoztató, változatos élményt nyújtva ezzel a vendégeknek, közönségnek, zsűritagoknak: Cseh Adrienn színművész- Szeverényi Barnabás magyar nyelv és irodalom szakos tanár, versmondó – Kenyeres Csaba táncpedagógus egyaránt. Az értékelésnél nehéz döntés várt a zsűritagokra, a sok jó produkcióból, a legjobbakat kellett kiválasztaniuk. A díjátadáson ismertetésre kerültek a kreatív és az előadó művészeti kategóriák helyezései egyaránt, a díjakat átadta Tolnai Péter Békés Megye Képviselő-testülete térségi tanácsnoka, a Békés Megyei Képviselő-testülete Humán Ügyek Bizottságának elnöke. Tolnai Péter Úr értékelte a délután, miszerint nagyon színvonalasnak találta a rendezvényt, elismerését fejezte ki a szervezőknek és résztvevőknek egyaránt és nagyon bízik abban, hogy hagyományteremtő program indult az útjára.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!