Mozgalmas hét a Surman Box Clubnál


Fodor Milánon a sor az EB-k tekintetében

Az elmúlt hét igen mozgalmasra sikeredett a Surman Box Clubnak, hiszen 2011. június 26 – július 2 között a Magyar Villamos Művek által biztosított edzőtárban vettek részt Balatongyörökön, és ugyan ezen időpontban zajlott Keszthelyen a Junior korú (15-16 évesek) Európa Bajnoksága.

A Balatongyörökön lévő Hotel Panorámában megtartott edzőtábort az MVM támogatta és a Surman Box Club versenyzői mellett, Budapestről a Zugló, az Edőcs és a Központi sport iskola, Pécs, Baja, Nyíregyháza, Hódmezővásárhely, Kecskemét és a Salgótarján versenyzői vettek részt.

A Surman Box Clubot Ifj. Surman Zoltán; Csordás Balázs; és Szalontai Mihály képviselte, akiket elkísért edzőjük Surman Zoltán is.

Az egy hetes edzőtábor minden igényt kielégített, mind szakmai, mind pedig egyéb szempontból. A kitűnő szakmai munka mellett a szervezők arra is odafigyeltek, hogy a gyerekek a szabadidejükben is jól érezzék magukat, hiszen festői környezetben a Balaton parton tölthették idejüket. Kipróbálhatták a Vizi biciklit, a kenut és egyéb strandolásra és szórakozásra alkalmas eszközöket.

Az egyik edzésre a Sport Klub televízió is kilátogatott, amely felvételt előre láthatóan július 22.-én fognak leadni a csatornán.

Mind ezek mellett a Keszthelyen zajló Junior Európa Bajnokságon is érdekelt volt a Surman Box Club, hiszen az év eleji válogatókon Szalontai Mihály 54kg-ban és Váradi Tamás 75kg-ban is érdekeltek voltak. Mind ketten végig ott voltak az élvonalban a válogatók során, de a szerencse egy kicsit Váradi Tamásnak kedvezett jobban, hiszen ő indulhatott a kontinens viadalon, igaz a saját súlycsoportja felett egy kategóriával, vagyis a 80kg-os súlycsoportban. Versenyzőnk a 16 között az Azerbajdzsáni Mammadli Rahillal szemben bizonyíthatott, de sajnálatosan 10:2-es arányú pontozásos vereséget szenvedett, míg az Azerbajdzsáni fiú a dobogó 3. fokára állhatott fel a verseny végén.

Sajnálatosan Tamás nem hozta a tőle elvártat így ellenfele viszonylag simán juthatott tovább.

A Surman Box Clubos versenyzők a folytatásban sem tétlenkednek, hiszen július 9.-én Olaszországban lépnek kötelek közé.

Ezt követően Fodor Milánon a sor, hogy bizonyítsa, hogy ott a helye a közelgő Ifjúsági Európa Bajnokságon és e miatt a közeljövőben a Tatai edzőtáborban folytatja tovább a felkészülést.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!