Szülõk figyelmébe! Beiskolázás!


A békési Szegedi Kis István Református Gimnázium 2010/2011-es tanévben induló osztályai:

A békési Szegedi Kis István Református Gimnázium 2010/2011-es tanévben induló osztályai


4 évfolyamos képzés


Magyar-média-kommunikációs osztály

Ajánljuk olyan humán érdeklõdésû tanulóknak, akik jogi államigazgatási, tanári, bölcsész, vagy mûvészeti pályára készülnek.

A képzés sajátossága: magasabb óraszámú magyar, történelem, mûvészettörténet és médiaoktatás. A hang-képtan szakkör keretében a tanulók megismerkednek a fotózás, a videofilm készítés számítógépes alapjaival.

Felkészítés: magyar, történelem, rajz vagy mûvészettörténet érettségire emelt, vagy középszinten.


Testnevelés-természettudományos osztály


Természettudományos csoport

Ajánljuk a biológia, kémia vagy földrajz iránt fokozottan érdeklõdõ, orvosi, állatorvosi, gyógyszerészi, agrár- vagy erdõmérnöki, biológusi, környezetvédelmi, egészségügyi, vegyész, meteorológusi vagy pedagógus pályára készülõ tanulóknak.

A képzés sajátossága: magasabb óraszámú biológia, kémia és földrajzoktatás. Felkészítés biológia, kémia, földrajz érettségire emelt vagy középszinten.


Testnevelés csoport

Ajánljuk a kézilabda, futball, kosárlabda, atlétika, valamint kajak-kenu iránt érdeklõdõ tanulóknak, akik testnevelési egyetemen, tanári, rekreációs, sportszervezõi, edzõi pályára készülnek.

A képzés sajátossága: magasabb óraszámú testnevelés oktatás, érettségire való felkészítés, a fenti sportágakban iskolai vagy városi szakosztályokban való versenyzési lehetõség.


5 évfolyamos képzés

Angol nyelvi elõkészítõ csoport


Ajánljuk: az angol nyelvet már ismerõ, jó nyelvérzékû tanulóknak. Angol nyelvbõl felkészítés nyelvvizsgára, elõrehozott angol érettségire emelt, vagy középszinten.

A képzés sajátossága: az elsõ évben heti 12 óra angol nyelvoktatás (7 óra nyelvtan, 5 óra kommunikáció), a következõ évben heti 5 óra nyelvoktatás. Elsõ évben heti 4 óra informatikaoktatás. A továbbtanulás jogi, államigazgatási, tanári, bölcsész, orvosi, gyógyszerészi, közgazdasági, idegenforgalom szakokra lehetséges.

Felvehetõ létszám: 18 fõ


Német nyelvi elõkészítõ csoport


Ajánljuk: a német nyelvet már ismerõ, jó nyelvérzékû tanulóknak. Német nyelvbõl felkészítés nyelvvizsgára, elõrehozott német érettségire emelt, vagy középszinten.

A képzés sajátossága: az elsõ évben heti 12 óra német nyelvoktatás (7 óra nyelvtan, 5 óra kommunikáció), a következõ évben heti 5 óra nyelvoktatás, elsõ évben heti 4 óra informatikaoktatás.

A továbbtanulás jogi, államigazgatási, tanári, bölcsész, orvosi, gyógyszerészi, közgazdasági, idegenforgalom szakokra lehetséges.


6 évfolyamos képzés


A tehetséggondozás keretében kiemelten foglalkozunk matematikából, magyar nyelv és irodalomból, illetve idegen nyelvekbõl a tehetséges fiatalokkal.

A tanulók kiválasztásában, a csoportok szervezésében mérés-értékelési szakértõ, illetve a Szegedi Tudományegyetem Oktatáselméleti Kutatócsoportjának mérései segítenek.

Felvétel, az általános iskolai eredmények alapján.

Nyílt napjaink


2009. november 07. (szombat) 9:00 óra


2009. november 26. (csütörtök) 8:00 óra


2009. december 8. (kedd) 8:00 óra


Minden érdeklõdõt szeretettel várunkJ


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!