Összefogásból jeles!


Békés számtalan példát mutat arra, hogy a pályázatok mellett lakossági és civil szervezetek összefogásával önerőből, példás eredményeket lehet elérni.

Ebben az évben ugyan is végre átadásra kerül az egykori békési fürdő területén lévő kültéri 10 x 10 méteres termálmedence. A "Békési Fürdőért" Közalapítvány hamarosan a rendelkezésre bocsátja a gyógyulni, felüdülni vágyó vendégek számára az új medencét. Legelőször az a mintegy 350 támogató próbálhatja ki a víz jótékony hatását egy zártkörű rendezvény keretében, akik az alapítvány fennállása óta adományukkal hozzájárultak a célok megvalósításához. A közel 10 millió forintos beruházást a lakosok, a vállalkozók, a civil szervezetek és a Békésről elszármazottak anyagi hozzájárulásán túl Békés város önkormányzatának 2 millió forintos támogatásából valósította meg a közalapítvány. A próbaüzemet követően minőségi gyógyvíz áll a békési lakosok rendelkezésére, valamint a környező megyék településeiről is várják a vendégeket.

Másik igen fontos kezdeményezése a városnak a "Hét Krajcár", Hétvégi Gyermekélelmezési Program. A program elindításához a polgármester és a képviselők egyszeri tiszteletdíjukkal járultak hozzá. Az akció hamar követőre talált, így több mint 60 önkéntes munkájával és eddig mintegy 30 támogató anyagi segítségével. Az egyre növekvő elszegényedés miatt a leginkább védtelenek, a gyerekek alapszükségleteinek segítését tűzte ki célul az önkéntes társadalmi munkán alapuló program. Az első félévben huszonhárom alkalommal, szombatonként összesen 3244 gyermek részére biztosítottak egyszeri meleg élelmet a legrászorultabb családok gyermekeinek.

Az alapítók szándéka szerint a program a következő fél évben is folytatódni fog addig, amíg a szükség van rá.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!