Adománygyűjtés indul egy Jantyik kép megvásárlására!


A Békési Múzeumbarátok Köre szervezi a gyűjtést egy portré és egy imádságos könyv megvételére.

Adománygyűjtés
muzeális értékű tárgyak megvásárlására

A békési múzeum névadója, Jantyik Mátyás (Békés, 1864 - Békés, 1903) történelmi ihletésű, vallásos illetve a korabeli népéletet bemutató, az alföldi táj szépségét megörökítő művei mellett számos portrét is készített. E festmények leginkább családtagjait és a kor neves közéleti embereit, ismert személyiségeit ábrázolják. Ez év februárjában Szabó Árpád budapesti lakos 1 db Jantyik Mátyás festményt és 1 db imádságos könyvet helyezett letétbe a Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeumban azzal a szándékkal, hogy a nevezett tárgyak vétel útján a békési múzeum tulajdonába kerüljenek A múzeum megfelelő pályázati kiírás hiányában azokat jelenleg nem tudja megvásárolni, így a Békési Múzeumbarátok Köre adománygyűjtést szervez.

A Békési Múzeumbarátok Köre 5630 Békés, Széchenyi tér 4. sz. alatti székhelyű, a Békés Megyei Bíróság Gyula Pl. 60049/2001/12. számon bejegyzett közhasznú társadalmi szervezet. A Kör vállalja, hogy az általa szervezett adománygyűjtés segítségével megvásárolandó Jantyik Mátyás festményt (vételár: 200.000,- Ft) és imádságos könyvet (vételár: 50.000,- Ft) a Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeumnak ajándékozza ezzel is gyarapítva annak gyűjteményét.

A Békési Múzeumbarátok Köre tisztelettel kéri a békési lakosokat, lehetőségükhöz mérten támogassák kezdeményezését, hogy mihamarabb a múzeum tulajdonába kerülhessenek ezen műtárgyak.

Az adományozással kapcsolatban érdeklődni lehet a Békési Múzeumbarátok Köre elnökénél: Baligáné Szűcs Irén (Békési Galéria, 5630 Békés, Széchenyi tér 4. sz.; Tel.: 66/411-943) vagy titkáránál: Bodáné Pető Erzsébet (Békési Kistérségi Iroda, 5630 Békés, Petőfi u. 2., Tel.: 66/411-011)

Adományaikat köszönjük!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!