Sárkányhajóban győzött a békési csapat!


Békési kajak – kenusok az EU-elnökség búcsúztatóján:

Majdnem száz ingyenes budapesti programmal búcsúzott Magyarország az EU-elnökségtől. A Duna Party nevű rendezvénysorozaton főszerepet kaptak a Magyar Kajak - Kenu Szövetség által szervezett programok. Szombaton délután több mint 30 sárkányhajó versenyzett 5 futamba osztva a Batthyányi tér előtti Duna szakaszon, ahol Békés városát a Békési Kajak – Kenu Club csapata képviselte. Magabiztos versenyzéssel nyerték meg saját futamukat, így megérdemelten hozták haza a futamgyőzteseknek járó kupát.

A verseny után a sárkányosok csatlakoztak az Újpesti-öböltől a Lágymányosi-öbölig evező vízi felvonulókhoz. A rakpartokon összegyűlt emberek vastapssal köszöntötték a sárkányhajófutamok győzteseit, a felvonuló kajakosokat, kenusokat, tutajosokat és vízibicikliseket. A rendezvény sztárvendégeként ott volt a rakparton Kovács Katalin, Kammerer Zoltán és Vajda Attila is.

"Nagyjából 600-an indultak a sárkányhajóversenyen és legalább 700 résztvevője volt a különleges vízi felvonulásnak, azaz körülbelül 1300 ember szállt vízre, ez mindképpen siker – értékelt Schmidt Gábor, a Magyar Kajak - Kenu Szövetség főtitkára - A gyerekeknek óriási élményt jelentett, hogy a Duna belvárosi szakaszán, a Parlament előtt evezhettek. Nagy öröm, hogy ilyen sokan összegyűltünk, mindenki jó lehetőségnek fogta fel a rendezvényt, ahol a sportág nagy tömegek előtt meg tudott mutatkozni."

A rendezvényen a Közép-Békési Területfejlesztési Önkormányzati Társulás sárkányhajójában versenyeztek a békésiek. A KBC két sárkányhajója a Békési Kishajókikötőben található. Itt a sárkányhajózás megismertetése és megszerettetése érdekében a Békési Kajak – Kenu Club elindít egy sárkányhajó foglalkozást, melynek tervezett időpontja a nyár folyamán: hétfőnként 17.30. Nem kell hozzá semmilyen különleges vízi jártasság, csak lelkesedés és úszástudás.

Jelentkezés és bővebb információ: Kálmán Tibor, 0620-8057251, tibi.kalman@gmail.com


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!