November 18. -tól se Sláger, se Danubius!


Elbukta az országos pályázatot a két multi rádió!

Részlet az www.index.hu cikkébõl:

November közepén már új adók szólhatnak a Danubius és a Sláger helyén az ORTT döntése után. A parlamenti pártok delegáltjaiból álló médiahatóság az inkább jobboldalinak tekintett Adveniónak és az állítólag baloldali kapcsolatokkal rendelkezõ FM1 konzorciumnak ítélte a két országos rádiófrekvenciát. Majtényi László, az ORTT elnöke még a döntés elõtt elhagyta az ülést, jelezvén, hogy nem ért egyet a pályázat lebonyolításának módjával. A Sláger bíróságon támadja meg a médiahatóság döntését.

Az Advenio nyerte a Danubius rádió frekvenciájáért folyó versenyt, a Sláger helyén az ORTT döntése értelmében az FM1 konzorcium adhat ezentúl. Információink szerint az Országos Rádió és Televízió Testület mai ülésén elbukott az elnök, Majtényi László javaslata, és nem zárták ki a két pályázót azért, mert – az elnök szerint – irreálisan nagy koncessziós díjat ajánlottak. Az Advenio árbevétele ötvenöt százalékát, az FM1 a felét ígérte, holott szakértõk szerint a rádiós piacon ekkora nyereségrátát lehetetlen elérni.

Az ORTT ülésén információink szerint 12:10 arányban szavaztak az elnök kizárási javaslata ellen, úgy tudjuk, a szabad demokrata delegált, Tímár János nem vett részt a döntésben. A nyertes rádiók pályázatát az MSZP, a Fidesz és a KDNP delegáltjai támogatták. Maga Majtényi László az elsõ körben nem szavazhatott, de nem is várta meg, lesz-e második forduló, távozott az ülésrõl.

A teljes cikk az Index-en folytatódik! Katt ide:

http://index.hu/kultur/media/2009/10/28/partalku_miatt_hallgat_a_danubius_es_a_slager/


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!