Online kiállítás - Szőkéné Molnár Mária festményei:


Következő online kiállításunk alanya Angliában él, de szívében békési! Szőkéné Molnár Mária festményei a Békés Mátrixon!

"Ami a szívből jön, a végtelenségből jön, s ami a végtelenségből jön, mindenkinek kincse."
(Gárdonyi Géza)

1975-ben szulettem Magyarországon,Bekes városban. 7 eve elek Angliaban, Bristolban a csaladommal, imadott ferjemmel es ket lanyommal. Alexandra(11) es Ticiana(3) életem legszebb ajandekai.
Gyermekkorom ota szeretek rajzolni,de komolyan csak néhány eve kezdtem el foglalkozni a festessel.Sok kepet rajzoltam es miutan az emberek meglattak ezeket, egyre tobben mondogattak, hogy hagyjam a ceruzakat, vegyek ecsetet a kezembe.Így csereltem le kopott ceruzaimat ecsetre. Eleinte a paromtol kaptam a legoszintebb kritikakat,persze az egesz csalad es a barataim is biztattak hogy folytassam a festest.Nem en vagyok a csaladban az egyeduli festo.Unokatestverem (Horvath Hajnalka) is szebbnel szebb sikereket ert el ezen a teren,ám kettőnk stílusa eltérő.
Autodidakta modon tanultam, es folyamatosan kepzem magam.
Sok kedves muvesztarsam segitett jo tanacsaival, nagyon halas vagyok nekik.
Koszonom!
Realista kepeimmel igyekszem kifejezni magam, es valami kezzel foghatot alkotni saját oromömre, s ha ez tetszik valakinek, az meg nagyobb boldogságot okoz szamomra.

"Minden művész vágya, hogy egyszer tökéletesen kifejezze magát." (Victor Hugo)

Kedvenc festoim közé tartozik Csiszar Jozsef, Koncz Sandor, Reisz Ilona,Vamosi Tamas, Csizmar Istvan,Greczi Margit es meg sorolhatnam.
Ok azok a muveszek, akikre felnezek, es csodalom a munkaikat. Csak remenykedhetek, hogy egyszer en is elerem az o muveszi tudasukat.
Ezzel mar el is arultam a celomat. Fejlodni es fejlodni.....
Szoktak mondani, hogy a festeszethez tehetseg is kell!! Nem erzem hogy en kiveteles,vagy tehetseges lennek,csak imadok festeni es szivem lelkem ott van a kepben.
Ha elvisznek tolem egy egy kepemet, akkor ugy erzem, hogy szivem egy darabja kerul el tolem. Mert minden megfestett kepemben ott vagyok.

"Minden művész saját lelkébe mártja ecsetét, és saját szívét viszi a vászonra."(Henry Ward Beecher)

Szivesen festek noi aktokat, portret, lovakat, de nagyon szeretem a vadaszkepeket is.

"Ha hallasz belül egy hangot, ami azt súgja: "nem tudsz
festeni!", akkor okvetlenül állj neki festeni, és a
hang elnémul." (Vincent Van Gogh)

Én így teszek!
Molnár Mária


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!