Világbajnokságra készíti fel Tótka Sándort a békési edző!


Sporttörténeti esemény: Ifjúsági Olimpiai bajnok a Felnőtt világbajnoki csapatban.A békési Kovács Gábor a Körös – Kajak S.E. edzője ismét a csúcsra készítette Tótka Sándort


Három számban rendeztek szétlövést vasárnap Szolnokon a világbajnoki csapatba kerülésért. Eldőlt például, hogy ott lehet az augusztusi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon Tótka Sándor.

Sporttörténeti esemény szemtanúi lehetünk az elmúlt hétvégén Szolnokon. Tótka Sándor az Ifjúsági világbajnokságra történő felkészülés egyik állomásaként rajthoz állt az Országos Felnőtt Kajak – Kenu Világbajnokságon. A cél nem volt más, mint az, hogy erős, világszínvonalú mezőnyben próbálja ki magát és tesztelje erejét a VB előtt. A szereplése végül várakozáson felül sikerült.
K-1 200 m-en a 3. helyet szerezte meg (az egész országban csak 2 felnőtt előzte meg) A vert mezőnyben volt többek között: Kucsera Gábor, Kammerer Zoltán és Vereckei Ákos is.
K-2 200 méteren a győri párjával a szintén fantasztikus második helyen ért célba. Itt is világ és olimpiai bajnokokat utasított maga mögé.
Az egyesben elért eredménye alapján jogot szerzett arra, hogy részt vegyen egy "szétlövésen", ahol felnőtt világbajnokságon szereplő 200 méteres váltóba lehetett bekerülni. E szétlövést megnyerte, így rajthoz állhat az augusztus 18-án kezdődő szegedi kajak – kenu világbajnokságon. Sanyinak a helyszínen kb 30 – 40000 néző fog szurkolni, míg a televízió képernyőjén keresztül százezrek kísérhetik figyelemmel a szereplését.
Sanyi két hét múlva rajthoz áll az Ifjúsági Világbajnokságon, majd rá három hétre a felnőtt VB-n is.
A legnagyobb szenzáció az, hogy Sanyi még nem töltötte be a 17.-ik életévét, de mégis rajthoz állhat a szegedi felnőtt világbajnokságon. Ilyen fiatalon még soha senki nem tudta ezt produkálni. Az eddigi csúcstartó Kammerer Zoltán volt, aki 18 évesen tehette meg ugyanezt.
A kajak sportban ez egyedülálló és rekord teljesítmény.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!