Békési lakásotthonok a főszezonban


Elérkezett a nyár és így a főszezon is beindult a lakásotthonokban. Ez alapos felkészülést igényel a lakásotthonban dolgozók részéről is.

Munkaértekezlet keretén belül kezdődött el a programok szervezése. Ez minden évben nehéz feladat, hiszen a gyerekek nagy része az egész nyarat is nálunk tölti és lelkileg is megterhelő, hogy ezeknek a gyerekeknek a lakásotthon gyerekei, dolgozói jelentik a családot. Éppen ezért is nagy gondot fordítanak a dolgozók, hogy a nyár élményekben gazdag, aktív programokkal teljen el.

A tervezetben budapesti kirándulások (Országház, Állatkert, Néprajzi Múzeum, Csodák palotája, Természettudományi Múzeum), strandolások, kreatív foglalkozások, a nyíregyházi aqua park látogatása, kalandpark, szarvasi kirándulás, hajókirándulás, gyulai városnézés, mozi látogatás szerepelt. E mellett a békési sportnyár programjaiba való bekapcsolódás, a mentálhigiéniás csoport programjaiban való részvétel. A nagy nyári üdülésen a Balatonnál töltenek egy hetet a lakásotthon lakói és dolgozói.

A nyár strandolással kezdődött és a mentálhigiéniás csoport által szervezett hajókirándulással.

Az első egész napos kirándulást Budapest volt. A kiránduláson negyven gyermek vett részt és az őket kísérő dolgozók. Az Állatkert és az Országház látogatása mellett jutott idő a Néprajzi Múzeum kiállításainak megtekintésére is, amely teljesen elvarázsolta a gyermekeket az épület szépségével és az érdekes kiállításokkal, ahol többek közt az Amazonas menti indiánok életét, mindennapjait is megismerhették az interaktív kiállítás keretén belül. Ezután került sor az Országház meglátogatására, ahol a látogatás végén a megszokottól eltérően a kísérők az épület előtt még megálltak a gyerekekkel beszélgetni és a látottakról, hallottakról kérdezték a gyerekeket.

Jó érzés volt hallani a csoportot kísérőtől, hogy rendkívül aranyos, rendes és szimpatikus csoport voltunk.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!