Az utolsó főzésen


Megjelent: 2011 Július 25. ( Hétfő ) 00:15
Módosítva: 2014 Június 22. ( Vasárnap ) 13:23
A júniusi hónap utolsó tanítási napján lelkes részese volt a Szegedi Kis István Református Általános Iskola 3. c osztálya az utolsó főzésnek, az egykori Németh László Kollégium konyhájában.

A gyerekek kíváncsiak voltak hol készült el nap, mint nap a várva várt, finom tízórai, ebéd és uzsonna, s mivel ezt tanulmányaik során először, a tanévben pedig utoljára tehették meg, izgalmasan indult a csapat felfedezést tenni. Útjuk azonban nem a szokásos emeletre, az ebédlőbe vezetett, hanem a földszinti konyhába, ahol még nem járhattak.

A kisdiákokat elkápráztatták a hatalmas üstök, edények, a feldolgozásra váró alapanyagok mennyisége. A legnépszerűbb konyhai eszköznek az étellift és a kenyérszeletelő gép bizonyult.

Tanítójuk célja a látogatással az volt, hogy a tanulók lássák és tapasztalják meg az ételkészítés mikéntjét, folyamatait, nehézségét, ezáltal pedig becsüljék jobban az ételt és azokat is, akik készítik azt.

Arató Tamás

tanító


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!