Gyere velünk Erdélybe - a részletes program! Lehet jelentkezni


Múltunk a Jövőnkért Szövetség szervezésében "Erdélyország be szép ország" erdélyi körút 2011. augusztus 22-től 27-ig

A célunk, hogy minél több anyaországi Magyar Testvérünk számára mutassuk be Erdélyt, mint a történelmi Magyarország egykori kincsesbányáját. Jöjjön el velünk "Nagy-Magyország" legszebb vidékére és felkínáljuk azt a lehetőséget, hogy megismerhessék a környék nevezetességeit, természet adta ritkaságait a csodálatos Erdély mesés tájait. Ebben lesz segítségünkre Vidó László "Tiszteletbeli Székely", aki mint idegenvezető vesz részt és segít abban, hogy mindent alaposan megismerhessenek az utazók. A hat napos kirándulás alatt olyan nevezetes helyekre eljuthatnak és olyan emberekkel találkozhatnak akik ismeretségünk által fognak az utazóknak mesélni. Többek közt Marosvécsen Fábián Feri bácsi, aki Horthy katonája is volt, most a helyi múzeum vezetője, nyugdíjas tanító mesél majd a marosvécsi kastélyról és Kemény János, valamint a Kemény család életéről. Holtmaroson Bartha József erdélyi református lelkész a Czegei Wass Alapítvány elnöke fogad bennünket, aki a Wass Albert család közeli hozzátartozója és aki megteszi velünk az Istenszékére való túrát, ahol a hegytetőn való szalonna sütés közben sok-sok érdekességet hallhatunk a Wass Albertről és családjáról. Gyimesbükkön az ezeréves határnál fogad minket Antalné Tankó Mária tanítónő aki mesél és bemutatja a gyimesi Csángó Testvéreink hagyományait, szokásait és életüket. Ellátogatunk és idegenvezetés mellett megismerhetik többek közt a Királyhágón át a Békás-szorost, Gyilkos-tó. Ellátogatunk testvérvárosunkba Gyergyószentmiklósra és Székelyföld "szívébe" Székelyudvarhelyre. Mádéfalván át Kézdivásárhely és a Nyerges-tető megtekintése után a Kissomlyó-hegy lábához érkezünk Csíksomlyóra, ahol tisztelgünk a csíksomlyói Boldogasszony előtt. Segesvár, Zeteváralja után Torockó és Belényesen át érkezünk ismét Békésre. A felsoroltakon kívül a hat nap alatt több olyan hely is lesz, amely annyira nem ismert még az emberek előtt.

A szállások panzióban történnek két-három ágyas szobákban, ahol reggeli és vacsorával kedveskednek nekünk. Az utazás autóbusszal történik, amelyen folyamatos információk lesznek hallhatók.

A részvételi díj 44.000 forintba kerül, amely tartalmazza az útiköltséget, idegenvezetést, szállást, reggelit és vacsorát. Akinek felkeltettük érdeklődését és szeretné megismerni Erdély különleges világát az jelentkezhet a 06-20-5282522 telefonon Polgár Zoltánnál.

A Magyarok Istene legyen velünk!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!