Nõi OB-én a Surman Box Klub!


2009. október 28-30 között rendezték Szilvásváradon az Elit és Junior korú ökölvívók Országos bajnokságát, ahol 37 egyesület 92 versenyzõje szállt ringbe, az országos bajnoki cím megszerzéséért.

A nõi ökölvívás fejlõdését mi sem mutatja jobban, hogy a következõ olimpián már lányaink is ott lehetnek, hiszen a férfiak mellett 3 súlycsoportban (51kg; 60kg; 75kg) õk is ringbe szállhatnak.

Az idei Nõi OB több okból is rendhagyó volt, hiszen a mellett, hogy a Junior korú lányok elõször mérkõzhettek az bajnoki címért, a rendezõség jóvoltából szépségversenyt is rendeztek a lányok számára. Továbbá több súlycsoportban olyan sok induló jött össze, hogy a 3 napos rendezvény idõ tartama nem volt elég, így azoknak a súlycsoportoknak a döntõjét az Ifjúsági ökölvívók Bajnokságán fogják megrendezni Hajdúszoboszlón.

A Surman Box Clubot Dezsõfi Krisztina képviselte a junior kategória 46kg-os súlycsoportjában. Kriszti a döntõben azzal a vecsési lánnyal találkozott, akit ez idáig egyedüliként nem tudott legyõzni, holott ez volt a 3. alkalom, hogy találkoztak a ringben. A mérkõzés viszonylag jól kezdõdött, hiszen az elsõ menet eléggé kiegyenlített volt. Mind két lány mindent meg tett már az elsõ menetben a gyõzelem érdekében. Sajnos a második menet már a vecsési lánynak kedvezett, mivel Krisztina igen elfáradt. A 3. menetben már igen elfáradtak mind a ketten, de mivel a heves „férfias” küzdelemben Kriszti egy nagyobb ütést beszedett, így a bíró rászámolt és a szabályok értelmében beszüntette a mérkõzést. Így versenyzõnknek „meg kellett elégednie” az országos dobogó 2. fokát jelentõ ezüstéremmel.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!