Vár a Túrér Vendégház Dévaványán


A Farkas Gyula Közoktatási Intézmény Dévaványai Oktatási Egysége működteti a Túrér Vendégházat és a hozzá tartozó tankonyhát a tanügyi épületrésszel együtt.

A szállásadással kapcsolatos tevékenység azóta is folyamatosan működik, amióta a Közoktatási Intézmény működteti a Vendégházat. Számos új vendég továbbá a korábbi szolgáltatásokkal elégedett régi vendég is visszatér a Vendégházba. Az elmúlt hónapok során a felújítási munkálatok eredményeképp teljesen megújult az épületegyüttes, mind kívül, mind pedig belül. Ennek köszönhető, hogy szeptembertől birtokukba vehetik a felújított oktatási részt is a panziós, falusi vendéglátó képzés tanulói.

A sokoldalú, tevékenykedtető szakmai oktatásban a diákok betekintést nyernek mind a vendéglátó, mind az idegenforgalmi alapokba. Két év alatt ismerkednek meg a legalapvetőbb konyhai és felszolgálási munkafolyamatokkal, szereznek kertészeti és állattartási ismereteket, illetve a vállalkozási és turisztikai alapok elsajátításáról is számot kell majd adniuk szakmai vizsgáik során. A többi képzéshez hasonlóan az elméleti oktatás részben a központi, részben a Mátyás úti épületben zajlik, míg a gyakorlatokra a tankonyhában és szeptembertől a tanszállóként üzemelő Vendégházban kerül majd sor. Így a diákok már képzésük kezdetén saját maguk tartják rendben a szálláshelyet és környékét.

Ők díszítik, szépítik környezetüket, készítenek finom ételeket saját maguk és amennyiben szükséges, vendégek számára is. Tanulmányaik során így nem csupán szakmát szereznek, hanem a mindennapi életben elengedhetetlen életvezetési ismereteket is elsajátítanak. A képzés iránti érdeklődést példázza, hogy a felvehető létszám az első körben a felvételinél azonnal betelt.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!