Világbajnok edzője is van Békésnek!


A békési Kovács Gábor tanítványa vasárnap délelőtt a kajak kettesek 200 méteres számában az ifjúsági olimpiai bajnok Tótka Sándor oldalán a győri Hérics Dáviddal világbajnoki címet nyert!

Kimagaslott a mezőnyből a Tótka, Hérics páros, több mint egy hajóval nyertek, mondani sem kell, hogy ez 200 méteren mekkora fölénynek számít. Egyesben a német Liebscher legyőzte Sanyit, de idősebb és erősebb a magyar ifjúsági olimpiai bajnoknál. Az arany- és az ezüstérem két olimpiai számban így is fantasztikus eredmény a 17 éves magyar kajakostól. Délután az 500 méteres döntőket rendezték, itt a kajak egyesek mezőnyében Tótka Sándor bronzérmes lett, így valamennyi medálból begyűjtött egyet.

Edzője Kovács Gábor nyilatkozata: Nagyon boldogok vagyunk tanítványommal együtt. Sanyi még csak első éves ifjúsági korosztályos versenyző, ennek ellenére remek teljesítményt a nyújtott a német városban, és három érmével a magyar csapat legeredményesebb sportolója lett.

Ha mindehhez hozzátesszük, hogy valamennyi számban vasárnap szerepelt, és a három döntő mellett még két középfutamban is érdekelt volt, igazán kiválóan teljesített. Most három nap pihenőt kap Sanyi, és azután megkezdi a felkészülést a szegedi felnőtt világbajnokságra


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!