Ottawai Magyar Kórus ad hangversenyt Békésen!


Az Ottawai Magyar Kórus ad hangversenyt augusztus 17-én 19 órától Békésen, a katolikus templomban. A műsoron Kodály, Bárdos és más hazai és külföldi klasszikusok művei lesznek hallhatók.


Az Ottawai Magyar Kórus 1992-ben alakult Finta Beatrix karnagy vezetésével. A kórus jelentős szerepet játszik a hagyományos magyar kóruskultúra ápolásában, és rendszeresen részt vesz az ottawai magyarok kulturális életében. A tagok nemcsak örömmel énekelnek, hanem feladatuknak érzik a magyar nyelv, a szokások és a hagyományok megőrzését is. Rendszeresen fellépnek a különböző társadalmi rendezvényeken, és fáradságot nem kímélve támogatják az emigrációban élők nemzettudatának megőrzését.


A 2000 évi millenniumi ünnepségek keretén belül az énekkar magyarországi körutat szervezett, ennek keretében Szent István napján felléptek Ópusztaszeren is. Számos ottawai fellépés mellett a kórus közreműködött Montrealban, Torontóban, Hamiltonban, Niagara Fallson és Delhiben rendezett magyar ünnepségeken. Részt vettek 2005-ben a Szerencsi Pedagógus Kórus rendezésében megszervezett I. Nemzetközi Magyar Kórustalálkozón. Az közös éneklés és szereplések nagyszerű élménye után Erdélybe vitt az útjuk, Kézdivásárhelyen, Brassóban és Gyulafehérváron énekeltek. Újabb magyarországi és felvidéki hangversenykörutat 2008-ban tettek.

Kanada nagyvárosaihoz viszonyítva ottawai magyarok létszáma kisebb, ezért büszkék a kórusukra. Ottawán kívül csupán Torontóban működik magyar kórus.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!