Békési pedagógusok gyulai "színben"!


Az idei nyár júliusi és augusztusi hónapjában különleges élményben lehetett része annak, aki megyénk fürdővárosában Gyulán, péntekenként délután várlátogatáson vett részt, mert a történelmi falak közé lépve a 15. században találhatta magát, Mátyás király korában.

Egy rendhagyó múzeumlátogatásról van szó, amely során a vendégek úgy tekinthetik meg a várat, hogy közben egy társulat szórakoztatja őket.

A történet írója és rendezője Pete László Miklós tanár, aki felkérésre színre, ill. várba vitte alkalmi társulatával a Szent Korona elrablása és visszavétele című történelmi játékot a nagy számú érdeklődők örömére.

Ennek a társulatnak a tagjaként szerepelt három békési pedagógus is, Petneházi Eszter, Farkas Ildikó és Arató Tamás, a Szegedi Kis István Református Általános Iskolából.

Eszter "néni" korábban tanítványa volt az író-rendező által is, egykor Gyulán működtetett Talentum Alapfokú Művészeti Iskolának, színjáték tanszakon. Innen a közös ismeretség, s mint régi tanítvány, a már említett két lelkes kollégával kiegészülve az első hívó szóra vállalták a közös játékot, így válva többekkel részesévé a nem mindennapi kulturális kihívásnak, mert "színház az egész világ".


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!