Bringa Suli indul Békésen!


2011. szeptemberében az országban elsőként Békés város összes általános iskolájában beindul a "BringaSuli" program. Ezt az akkreditált képzést a Túrakerékpár Szövetség dolgozta ki, és a helyi pedagógusok segítségével épül be az oktatási rendszerbe.

A program gördülékenyen épül bele az alap közismereti tantárgyakba. Így például a matematika tantárgyon belül a számítási feladatokban a kerékpárutak hosszával találkozhatnak az iskolások.

A fizika tantárgyban úgy jelenik meg a kerékpár, hogy a pedál és a hátsó kerekek közötti láncmeghajtás tárcsa áttételeinek erőhatásait számíthatják ki. Mindezeket délutánonként gyakorlati kerékpáros foglalkozások is kiegészítik majd és a megszerzett tudásból a tanulók vizsgáznak, amiről igazolványt kapnak.

A kezdeményezés első lépése pedagógusok bevonása, akik az elméleti és gyakorlati módszerek elsajátítását követően fogják majd a gyerekeket szakszerűen oktatni. Első képzési napok 2011. augusztus 25-26. délelőtt 9.00 órától délután 17.00-ig a Hepp Ferenc Tagiskola történelem termében valósulnak meg.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!