Hűsítő vizet osztanak az FGYKI önkéntes diákjai


Másodfokú hőségriasztást rendelt el az ÁNTSZ. Erre azért van szükség, mert a napi középhőmérséklet elérheti a 25 fokot. A szokatlan augusztusi hőség miatt a Farkas Gyula Közoktatási Intézmény békési oktatási egységének diákjai a város önkormányzatával együttműködve vizet osztanak Békés főterén.

A diákok kínálják a vizet a forrósággal dacoló járókelőknek. A kezdeményezést a békési lakosok nagy örömmel fogadják. A tanulók önkéntes munka keretében osztják a vizet a Békésen. Szatmári Angelika, az iskola diákja már több alkalommal részt vett önkéntes munkában. A vízosztás mellett idén tavasszal a diákönkormányzat tagjaival közösen a Doboz –Szanazugi táborban takarítási feladatokban, nyáron pedig a Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrumban segített több az ott dolgozóknak a festési munkálatokban.

Angelika elmondta, hogy nagyon fontosnak tartja az önkéntes munkát, azt, hogy segíthet az embereknek. Az iskolai tanulója a vízosztással kapcsolatban a folyadékpótlás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet, hiszen az emberi szervezet számára, különösen ilyen melegben, elengedhetetlen, hogy megfelelő mennyiségű folyadékhoz jusson.

A diákok csütörtök reggel 9 órától délután 3-ig, pénteken pedig reggel 8-től délután 3-ig osztanak vizet Békés főterén, a Széchényi szobornál.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!