Telekgerendás harmadszor is Humanitárius Település!


A Vöröskereszt sajtóközleménye:

Telekgerendás harmadszor is elnyerte a Humanitárius Település kitüntetés díját. A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége 2011. április 27.-ei ülésén fogadta el Telekgerendás pályázatát. A táblaállítás jogát, illetve az elismerő oklevelet Medvegy Mihályné polgármester asszony május 8.-án, az országos Világnapon vehette át Habsburg György Elnök Úrtól.

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége 2007-ben alapította meg a Humanitárius Település elismerést. Ezt azon települések nyerhetik el, ahol támogatják a közösségi kezdeményezéseket, együttműködnek a Magyar Vöröskereszttel, segítenek az elesett embereken-családokon, szem előtt tartják az egészségnevelést – mint értéket, aktívan részt vesznek a véradásokon, terjesztik az elsősegély-nyújtási ismereteket – és mindezt a fiatalok együttműködésével, bevonásával valósítják meg.

Megyénkből Telekgerendás község 2009. évben oklevelet, 2010. évben elismerő táblát kapott, mely a Polgármesteri Hivatal épületére került. 2011-ben harmadszor is elnyerte Telekgerendás a Humanitárius település díjat, Szajol és Kocsord mellett, így augusztus 19-én az elnyert üdvözlő táblát a község határában helyezték el, a helységnév tábla mellé a Vöröskereszt valamint a telekgerendási önkormányzat képviselői jelenlétében, ünnepélyes keretek között. A táblaavatást követően Retró Bállal ünnepeltek a helyi közösség tagjai.

Békéscsaba, 2011. augusztus 19.

Nagy Gábor,

Megyei igazgató


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!