Autómentes nap Békésen is!


Izsó Gábor polgármester maga is kerékpárral érkezett a megnyitóra!

Közel 100 gyermek vett részt a ma megrendezésre került autómentes napon, amelyen a kerékpáros ügyességi versenyek mellett Kresz – tesztek kitöltésére, kerékpár – állapot felmérésre és egy kis csónakázásra is volt lehetőség a rendezvény tér mellett, az Élővíz –csatornán.

A polgármester a Békés Tv-Békés Mátrixnak adott interjúban elmondta, a város többszörös kerékpáros-barát településként különösen nagy hangsúlyt fordít a kerékpárutak építésére, kifejezetten a máig hiányzó Cseresznye utcai és Táncsics utcai szakasz kiépítésére és a már meglévő utak felújítására – igaz – ezekre kevesebb pályázati lehetőséget biztosítanak az önkormányzatok számára.

Mészáros Sándor önkormányzati képviselő, mint a Velo Shop, Békés legnagyobb kerékpárszaküzletének tulajdonosaként vett részt az eseményen és ingyenes kerékpár átvizsgálással állt a gyerekek rendelkezésére.

Mészáros elmondta, hogy aggasztó állapotú kerékpárokkal is jelentkeztek gyerekek a mai ügyességi versenyre, sokan közülük kifejezetten balesetveszélyes, se világítással, se jól fogó fékkel nem rendelkező eszközökkel jelentek meg, így a versenyben sem vehettek részt.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!