A bemutatóval, kóstolóval egybekötött sütőversenyen elsősorban a hagyományos békési kőttesekkel találkozhattak az érdeklődők. A finom kőttesek készítői jutalomban részesültek, ami a témához kapcsolódóan természetesen szakácskönyv vagy naptár volt. A program célja, hogy megőrizzük és továbbadjuk anyáink, nagyanyáink örökségét, tudását, sütési fortélyait, ízeit, a helyi hagyományokat. Az első díjas így vall süteményéről: "Az az egyik legfontosabb kritérium, hogy jó nagy harapnivaló legyen a bukta! Hogy frissen harsogjon a fogunk alatt a tészta roppanása. És várjuk, mikor érünk el az igazi békési üstben főtt szilvalekvárhoz, mert azzal együtt igazi az íz harmónia. ....Ez a bukta nem falatka! Aki ebből egyet-kettőt megeszik, jól is lakik, mint a duda!"
Helyezések:
I. Isteni szilvalekváros bukta készítője: Csontos Lajosné
II. Kelt ostoros rétes (kalács) készítője: Balogh Zsigmondné
III. Almás lepény készítője: Nagy Szilvia
IV. Karácsonyi kalács készítője: Szekerczés Sándorné
V. Kuglóf dió töltelékkel készítője: Marsi Ferencné
Különdíjak: Reform sütemény: Kapros túrós lepény készítője: Hidvégi Mária
Legfiatalabb versenyző: Lekváros papucs készítője: Pap Zsuzsanna
A jó hangulatú kóstoló után ötletekkel és receptekkel gazdagodva a jövő évi süteményt fontolgatva köszöntek el a résztvevők. Minden sütő asszonynak gratulálunk és köszönjük a tésztákat.