Ismét élelmiszerosztás lesz városunkban!


Békés Város Önkormányzata immár negyedik alkalommal pályázott sikerrel élelmiszersegélyre az EU Élelmiszersegély Program keretében, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal támogatásával.

Ennek keretében 2011. október 6. és 7. napján 11.440 kg vitaminozott liszt, 17.024 kg 4 tojásos spagetti és 2721,6 kg krémmel töltött keksz kerül szétosztásra a rászorulók között.

2.300 békési család -amely közel 6000 rászorulót ölel fel- levélben fog értesülni, hogy hol és mely időpontban veheti át a részére készített élelmiszercsomagot.

Az EU élelmiszersegély program keretében szétosztásra kerülő élelmiszersegély a legrászorulóbb személyek részére kerül kiosztásra 2 kategóriában.

Ebbe a kategóriába tartoznak a:

- létminimum közelében élők,

- kisnyugdíjasok.

Békés Város Önkormányzata a Polgármesteri Hivatalnál rendelkezésre álló adatok alapján, ezen kívül a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ, a nyugdíjas szervezetek (5 szervezet), egyházak, civil szervezetek, (pl: Mentalhigiénés Egyesület, KÉSZ, stb.), és a Cigány Kisebbségi Önkormányzat bevonásával állította össze a fenti jogosultsági szempontokat figyelembe véve a segélyezettek körét.

Az élelmiszersegély programban kiosztásra kerülő élelmiszerekről szigorú, előre kiadott kiosztási adatlapokon kell az elszámolásokat a Magyar Élelmiszerbank Egyesület részére megküldeni.

A segély elszállításában Balász László önkormányzati képviselő (vállalkozó) segített, aki ingyenesen hozta el a Vésztői telephelyről a kiosztásra kerülő élelmiszereket.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!