Olimpiai iskolák igazgatóinak tanácskozása


A MOA-iskolák igazgatói tanácskoztak a Dr. Hepp Tagiskolában

2011. október 4-én országos vendégeket vártunk a Dr. Hepp Ferenc Tagiskolába. Testnevelés irányultságú iskolánk névfelvétele, 1986 óta tagja a Magyar Olimpiai Akadémia iskolái családjának. Ez a szervezet igazgatói tanácskozásait rendszerint az ország különböző MOA-iskoláiban rendezi meg. Ebben az évben 25 éves évfordulónk alkalmából nálunk találkoztak, a szervezet vezetői.

A vendégek 20 főnyi csoportja a déli órákban érkezett, és a közösségi teremben Deákné Domonkos Júlia tagiskola-vezető köszöntötte őket. Iskolánk mazsorett csoportja bemutatóval kedveskedett az egybegyűlteknek.

Jelen volt Izsó Gábor polgármester úr, aki röviden bemutatta városunkat, és tájékozatót adott Békés sportfejlesztéséről, elképzeléseiről. Kis Eszter igazgatónő a Békési Kistérségi Iskolát, és az itt folyó tevékenységet mutatta be, kiemelve elsősorban a sportot és az elmúlt években történt megújulási folyamatokat.

Az ebéd elfogyasztása közben a vendégek baráti beszélgetésen ismerkedtek a városi önkormányzat és iskolánk megjelent vezetőivel, pedagógusaival. Közben filmeket mutattunk be az idei tanév fontosabb sportjellegű tevékenységeivel és iskolánk megújulásával kapcsolatban.

Kis csúszással, a kora délutáni órákban vette kezdetét a tulajdonképpeni tanácskozás, melyen Dr. Jakabháziné Mező Mária, a MOA főtitkára számolt be az idei olimpiai tábor tapasztalatairól. Ezután Szlatényi György, a Magyar Diáksport Szövetség főtitkára emelkedett szólásra. Előadása az olimpiai iskolák részvételéről szólt a Dr. MezőFerenc szellemi diákolimpán.

A tanácskozás végén főtitkár-asszony felhívta figyelmünket az elkövetkezendő olimpiai játékokkal kapcsolatos pedagógiai-, nevelési- és sportfeladatainkra.

A hivatalos program Dr. Hepp Ferenc emléktáblájának megkoszorúzásával ért véget, ahol Hégely Balázs Couberten báró Óda a sporthoz című versét szavalta, és közös tabló készült a tanácskozás résztvevőiről.

A vendégeik hazaindulás előtt végigjárták megújult iskolánkat, meglátogatták a termeket, kifejezték tetszésüket az épületet övező terület (kiserdő, Élővíz-csatorna) természeti szépségeivel kapcsolatban.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!