Kosárlabda NBII


Szombaton a Hepp kupában a Mezőberényhez látogat a BSZSK. Vasárnap pedig a debreceni Medikus csapatával mérkőznek Korcsogék.

Jól kezdte az évet a BSZSK. Az első fordulóban 20 pontos győzelmet szerzett a BSZSK a Gyulai Color KC ellen (87-67). Bár nem játszott jól a békési csapat, de így is megérdemelten nyert a megyei találkozón.

Szombat este újabb megyei rangadóra kerül sor. Most idegenben, Mezőberényben lép pályára a csapat. A Hepp kupa 1. fordulójában méri össze erejét a két csapat. A továbbjutó valószinüleg a Hódmezővásárhely NBI-B- s csapatával játszhat a következő fordulóban.

A Mezőberénnyel a felkészülési időszakban már kétszer is megmérkőztek Nagy Ádámék. Először a Viharsarok kupa keretében Békésen. Akkor békési győzelemmel zárult a találkozó. Majd a Berény kupán ismét összecsapott a két csapat. Feszült hangulatú meccs kerekedett belőle, ahol a berényiek győztek néhány ponttal.

A holnapi presztizsmérkőzésen tehát bármi lehet, a napi forma döntheti el a mérkőzést. Békési részről cél a továbbjutás.

Másnap, vasárnap újabb megmérettetés vár a BSZSK csapatára. Az NBII- es bajnokság második fordulójában Debrecenbe utaznak Takács Imréék. Az ellenfél a DEAC-Medikus csapata lesz.

-Sokat nem tudunk vasárnapi ellenfelünkről. Híreink szerint fiatal csapatról van szó, akik kemény, agresszív védekezést játszanak. Magas szerkezetű csapatuk van, 5-6 kétméter feletti játékossal. Többen közülük meghatározó játékosai a DEAC NBI-B- ben szereplő csapatának. Ettől függetlenül a rutin mellettünk szól, így győzni megyünk Debrecenbe- nyilatkozta Balog Vilmos edző.

Hazai pályán legközelebb október 15- én lép pályára a BSZSK. 19.00 órától újabb megyei mérkőzésre kerül sor, az ellenfél a Békéscsabai KK lesz.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!