Kondoros lesz a Csabai Kolbászfesztivál Vendége


Bemutatkozik Kondoros, a Csabai Kolbászfesztivál díszvendége Betyárokkal, csikósokkal és betyáros falatokkal érkezik Kondoros a Csabai Kolbászfesztiválra, hiszen 2011-ben Kondoros nagyközség a fesztivál megyei díszvendége

Kondoros szeretettel vár minden kedves vendéget és érdeklődőt, akik az alföldi község hagyományaival, a kondorosiak szokásaival szeretnének megismerkedni.

A Csabai Kolbászfesztivál négy napja alatt a fesztiválsátorban a település bemutatja kulturális, gasztronómiai és lovas hagyományait. A Békés megye szívében fekvő Kondoros történetét meghatározzák a híres-hírhedt betyárok, akiknek a Kondorosi Csárda adott búvóhelyet.

A fesztivál alatt a vendégek színes ízelítőt kapnak Kondoros életéből és a Kondorosi Csárda mellett megrendezett Betyár Napokból. Minden év augusztusában felélednek a hagyományok, Kondoros apraja-nagyja betyárruhába öltözik, lóra és fogatra ül, ostort csattogtat, pogácsát szaggat, pálinkával és kondorosi specialitásokkal várja vendégeit. A betyárok ostorcsattogtatással, csikós bemutatókkal és "asszonyszöktetéssel" teremtik meg a betyáros hangulatot.

A Kondorosi Csárda mesterszakácsai betyáros falatokkal kínálják a vendégeket. Népzenészek és népművészek mutatják be mesterségüket. Látogasson el a Csabai Kolbászfesztiválra, és keresse Kondoros nagyközséget a vidék sátrában, ha kíváncsi a Kondoros értéktárából összeállított kiállításra, a citerások hangulatteremtő zenéjére, vagy ha szívesen megismerné a fafaragás, a mézeskalácskészítés, foltvarrás vagy a hagyományos disznóvágás és kolbászkészítés fortélyait.

További információk, program, hírek és érdekességek a Facebook oldalunkon (www.facebook.com/kolbaszfesztival), illetve megújult honlapunkon a www.csabaikolbaszfesztival.hu-n. XV. Csabai Kolbászfesztivál, töltsük együtt!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!