Gólyaavató Békésen és Gyomaendrődön


A Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény békési és gyomaendrődi oktatási egységében a napokban rendezték meg a Gólyaavató ünnepséget a kilencedik évfolyamos tanulóknak.

A Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény békési oktatási egysége évek óta megrendezi a 9. évfolyamos tanulók avatását. A 11. évfolyamos tanulók egy hónapon keresztül készültek a gólyák megmérettetésére. A szervezők nagy titokban gyűjtögették ötleteiket. A gólyahét kezdetén a 11. évfolyamosok kiosztották az előzetes feladatokat: dicsőítő ének írása a 11. évfolyamos tanulókról, valamint szobor készítése műanyag flakonokból. A gólyáknak továbbá viselniük kellett a "dögcédulát", "FILA" szatyorban kellett hordani taneszközeiket, hajukat pedig elől fel kellett gumizniuk. Aki ezekről a fontos dolgokról megfeledkezett már énekelhette is a :kis kacsa fürdik kezdetű dalt, a kevésbé muzikális gólyák pedig 10 fekvőtámaszt nyomhattak .A gólyaavató ünnepségen négy osztály mérte össze leleményességét, ügyességét, bátorságát. A különböző színű pólókban megjelent csapatok 12 feladat megoldásával győzhették meg arról a zsűrit, hogy ők a legjobbak. A feladatok között volt: csapatjáték, logikai megmérettetés, ügyességi verseny, arcfestés és táncolás is. A Gólyavató nagyon szoros eredménnyel azonban nagyon vidám hangulatban ért véget.

A szoros verseny végeredménye

I. helyezett: 9. A

II. helyezett: 9. B

III. helyezett: 9. C

IV. helyezett: 9. D

Konkolyné Jelenka Katalin a 9.B gólyáinak osztályfőnöke

Gyomaendrődön a hagyományokhoz híven a diákönkormányzat szervezésében rendezték meg idén is a Gólyaavatót. A végzős tanulók érdekes feladatokat állítottak össze a gólyáknak, akiknek többek között interjút kellett készíteniük helyi vendéglátó egységek vezetőivel, munkatársaival a szokásos napi tevékenységeikről, összemérhették képességeiket kézműves, zenei és ügyességi feladatokban is. A jó hangulatú délutánt suli-diszkóval zárult.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!