BVSZSZK- Közösségi Pszichiátr​ia Ellátás.


… mert semmilyen szél sem kedvező annak, aki nem tudja, milyen kikötőbe tart. /Seneca/

Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ

Térségi Közösségi Pszichiátriai Ellátás

A Közösségi Pszichiátria Ellátás 2005-ben indult Békés városban hiánypótló szolgáltatásként az akkor még Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat pártfogoltságában.

A Közösségi Pszichiátriai Ellátás Pszichiátriai betegek részére nyújt szociális szolgáltatást, mert annak ellenére, hogy valaki pszichiátriai beteg még van élete, lakik valahol, él valamiből, él valakikkel, vagy éppen rá sem nyitják az ajtót.

A Közösségi Pszichiátriai Ellátás akkor jelenik meg az ember életében, amikor nehezebb időszakot élnek át, amikor mindent meg kell tennünk azért, hogy csökkenjen a sérülékenysége a kliensnek.

A szolgáltatás lehetővé teszi hogy az érintettek ritkábban kerüljenek krízishelyzetbe, pszichiátriai osztályos kezelésre; életminőségük, állapotuk, társas kapcsolatuk mennyisége és minősége, lakhatásuk, a munkaerőpiacon betöltött szerepük javuljon, a jövedelmi helyzetük stabilizálódjon. Mindezt a hozzánk fordulóval közösen tesszük.

A Közösségi Pszichiátriai Ellátás tevékenysége kiterjed Békés, Mezőberény, Köröstarcsa, Murony, Kamut, Tarhos, Bélmegyer területén otthonukban élő, nem veszélyeztető állapotú pszichiátriai betegekre, akiknek a betegsége ambuláns szakellátás mellett egyensúlyban tartható, és akik életvitelükben, valamint szociális helyzetük javításában igényelnek segítséget.

Programjaink irányelve a meglévő készségek fenntartása, illetve a hiányzóak fejlesztése.

A szolgáltatást az ellátott otthonában nyújtjuk, azonban a közösségi programokra (kirándulások, túrák, szalonnasütés, bográcsozás, prevenciós és ünnepekhez kapcsolódó programok, betegség-specifikus csoportok)

  • Békésre Bélmegyerről, Köröstarcsáról és Tarhosról
  • Mezőberénybe Muronyból illetve Kamutról

ingyenesen szállítjuk az igénylőket a programra és haza.

A szolgáltatás igénybevétele önkéntes, térítésmentesen vehető igénybe.

Az ellátás személyesen, telefonon, levélben, vagy interneten is kérelmezhető.

Elérhetőség:

Székhely: Békés, Jantyik Mátyás u. 1.

Nyitva álló helység: Derűs Ház_ Békés, Kossuth u. 11.

Telefon: 66/414-840 vagy 66/411-850

Fax 66/414-840

E-mail: bvszszk@gmail.com

Várunk minden érdeklődőt,

hiszen mindenkinek joga van a méltóságteljes

ÉLEThez!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!