Békéscsabai a legjobb szárazkolbász!


Megjelent: 2011 Október 23. ( Vasárnap ) 11:53
Módosítva: 2011 Október 27. ( Csütörtök ) 21:23
A Csabai Kolbászfesztiválon már a kezdetek óta megrendezésre kerül a szárazkolbászok versenye, melyen kistermelők és magánszemélyek is részt vehetnek.

Ebben az évben összesen 67 vastagkolbászt neveztek, így a zsűrinek nem volt egyszerű dolga. A szakmai és társadalmi zsűrizést október 20-án tartották, a díjak átadására a Csabai Kolbászfesztivál megnyitóján, 2011. október 28-án 16.00 órakor kerül sor.

A szárazkolbász versenyt idén a Zelenyánszkiné Csicsely Judit által készített kolbász nyerte. "Nagyon büszke vagyok, hogy megnyertük a fődíjat. Édesapám nagy kolbászkészítő volt, így már gyermekkoromban megtanultam, hogy készül az igazi csabai kolbász. Hogy mi a titok?

A legfontosabb a jó alapanyag. Mi mindig saját nevelésű disznóból, saját készítésű paprikából készítjük a kolbászt, hagyományos módszerrel. Fontos a tárolás, a megfelelő kamra is. És persze a lényeg: szívvel-lélekkel kell csinálni!" – avatott be a rejtelmekbe a fődíj boldog nyertese."A legjobb kolbász licensze nemcsak gasztronómiai, hanem pénzügyi szempontból is érték: az eddigi tapasztalatok szerint a benevezett kistermelők üzleti eredményét pozitívan befolyásolja a versenyt övező szakmai és lakossági érdeklődés.

A győztes kolbászok akár az üzletekben is megjelenhettek a “fesztivál kolbásza" néven." – mondta Hégely Sándor fesztiváligazgató.A kolbászfesztivál legfrissebb híreiről a Facebookon (www.facebook.com/kolbaszfesztival), illetve megújult honlapunkon (www.csabaikolbaszfesztival.hu) lehet tájékozódni.Töltsük együtt!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!