Őszi bográcsozás az Átmeneti Szállón


Megjelent: 2011 Október 26. ( Szerda ) 13:20
Módosítva: 2011 Október 28. ( Péntek ) 13:39
Hagyomány már, a békési Hajléktalan Szállón, hogy a mezőgazdasági munkák befejeztével egy közös bográcsban főzéssel ünnepelnek a lakók, illetve a szociális foglalkoztatottak. -Balogné Balázs Ágnes vezető beszámolója.

Ebben az évben október 20-án került sor erre a rendezvényre.

A helyszín a női szálló udvara volt.

Míg az elmúlt évben babgulyás, ebben az évben paprikás krumpli főtt a bográcsban. Az ellátottak aktívan kivették részüket mind az előkészületekből, mint pedig a főzésből. A női szálló lakói hámozták a krumplit, pirították a tarhonyát. A férfi szálló lakói inkább az asztalok megterítésében jeleskedtek. Az egyik gondozott vállalta, hogy ő lesz a főszakács, és a több mint 50 adag étel elkészítésének irányítását elvégzi.

Elmondhatjuk, hogy az időjárás nem különösebben fogadott minket kegyeibe, de így is jól éreztük magunkat ezen a kissé borongós őszi napon. Az együtt elfogyasztott ebéd jó hangulatát a közben hallgatott magyar nóta is fokozta.

Az ilyen közös főzéseknek mindig különleges hangulatuk van, mert a bográcsozáshoz társaság kell és jókedv. Szerencsére egyikben sem volt hiány.

Balogné Balázs Ágnes

Hajléktalan Ellátás Vezető


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!