A Csabai Kolbászfesztivál nyitónapján Boban Markovic fújja


Megjelent: 2011 Október 26. ( Szerda ) 13:53
Módosítva: 2011 Október 26. ( Szerda ) 22:13
A nemzetközi szinten nagy népszerűségnek örvendő Boban Markovic és rezesbandája október 28-án pénteken este fél tíztől ad koncertet a Mokry Sámuel sátorban.

A 47 éves szerbiai trombitaművész vérében van a zene, hiszen már nagyapja, Pavle is szerbiai királyoknak muzsikált. Apja szintén különféle zenekarokban játszott, az ifjú Boban pedig hétéves korában ismerkedett meg a trombitával.Marko apja, a legendás Boban Markovic a rengeteg koncertturnéja miatt először csak 12 éves korában hallotta játszani a fiát, és annyira lenyűgözte a gyerek játéka, hogy 14 éves korától felvette a Boban Markovic Orkestar tagjának. Marko akkorra már a zenekar egész repertoárját fejből tudta. A fiatal trombitaművész azóta is a zenekar szólistája és fő zeneszerzője. Boban - fia művészi tevékenységének elismeréseként - Markonak ajándékozta zenekarát a 18. születésnapjára, aki azóta már bejárta az együttessel a világot.

A kritikusok szerint hangszerbeli tudása, improvizációs készsége azt bizonyítja, hogy várhatóan édesapja sikereit is túlszárnyalja majd.A folkzene és világzene nemzetközi “színpadán" Boban a kilencvenes évek első felében tűnt fel, amikor zenekarával többször elnyerte a híres gucai trombitás fesztivál első díját. Ezután több Kusturica-film, így például az Underground zenéjének szerzésében és előadásában közreműködött. Az ezredfordulóra már Európa legnépszerűbb balkáni "rezesbandájának" az élén állt. Készített lemezt Lajkó Félixszel, majd 2002-ben Frank London munkatársa lett. Tevékenységei között szerepel a Balkán cigányzenéjének más zenei műfajokkal és kultúrákkal való kapcsolódási pontok kutatása, prezentálása.A kolbászfesztivál legfrissebb híreiről a Facebookon (www.facebook.com/kolbaszfesztival), illetve megújult honlapunkon (www.csabaikolbaszfesztival.hu) lehet tájékozódni.Töltsük együtt!(forrás: Wikipédia, Koncert.hu)


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!