Holnaptól Csabai Kolbászfesztivál!


Október 28-án pénteken tizenötödik alkalommal nyitja meg kapuit a Csabai Kolbászfesztivál.

Az idei évben is számos újdonsággal, színes zenei és kulturális programokkal készültek a szervezők. A fesztivál területén már állnak a sátrak, a szakemberek az utolsó simításokat végzik azért, hogy a fesztivál látogatói egész hétvégén jól érezzék magukat. Az előrejelzések alapján a rendezvény ideje alatt végig napos, ill. derült idő várható 15 C körüli maximális hőmérséklettel.

A sátrakban és a Sportcsarnokban egyaránt lesz fűtés. Ezzel együtt azt javasoljuk, hogy öltözzenek rétegesen, és ne hagyják otthon az esőkabátokat. A pénteki programok szabadtéri disznóvágás bemutatóval indulnak a Csabai Kolbászklub, és a fesztivál idei díszvendége, Kondoros jóvoltából. A Mokry Sámuel nagysátorban délelőtt nyugdíjas kolbászkészítő verseny, a Békéscsabai Színistúdió bemutatója, Horváth Elek műsora, közben tombolasorsolások és a versenyek eredményhirdetése zajlik. 16 órától kerül sor az ünnepélyes megnyitóra és a szárazkolbász verseny eredményhirdetésére. Ezt követően a Balassi Néptáncegyüttes tart bemutatót a Düvő zenekar kíséretében. 19 órától a Parno Graszt, este fél tíztől Boban Markovic zenél.

A Stark Adolf borvigadalmi sátorban egész nap mulatós zene a Fekete Gyémántokkal, közben 14 órától a Harruckern János Közoktatási Intézmény diákjai tartanak műsort.A csarnokban egész délután izgalmas kézilabda mérkőzéseken izgulhatunk, 18 órától a Budapest Bank Békéscsabai Előre NKSE küzd meg az Alcoa FKC együttesével.A vívócsarnokban napközben Élelmiszerbiztonsági konferenciát tartanak, melynek fővédnöke Erdős Norbert kormánymegbízott. A Széchenyi ligetben pedig környezetvédelmi és hulladékgazdálkodási konferencia zajlik neves szakmai előadók részvételével.Még mindig lehet játszani az értékes nyereményekért! Facebook játékunkon okostelefont nyerhet a legjobb Kolbi Kvíz kitöltője. A Disznó-szépségversenyen pedig aranyos malacokra lehet szavazni. A legtöbb szavazatot gyűjtött malac a jövő évi fesztivál arca lesz.A kolbászfesztivál legfrissebb híreiről a Facebookon (www.facebook.com/kolbaszfesztival), illetve megújult honlapunkon (www.csabaikolbaszfesztival.hu) lehet tájékozódni.Töltsük Együtt!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!