Ökumenikus imahét lesz városunkban is


Mint minden évben, 2009 harmadik hetében ismét lezajlanak világszerte az ökumenikus imahét alkalmai. A városban hagyományosan a református, katolikus, baptista és pünkösdi gyülekezetek imádkoznak együtt egy héten keresztül. Ebben az évben szinesedik a kép: a záróalkalmon Zámbó Zoltán, a Hetedik Napi Adventista Egyház békési lelkésze szolgál.
Az imahét január 18-án vasárnap kezd?dik, ekkor minden felekezet a maga gyülekezetében imádkozik a világ keresztyénei ezévi közös imatémájáért, a koreai félsziget békés egyesítéséért. A hét mottója: „… legyenek eggyé kezedben!” (Ezékiel 37,17.) Az ökumenikus imahét háttéranyagát a koreai katolikus és protestáns egyházak készítették el.
Hétf?n (01.19.) Katona Gyula a pünkösdi imaházban szolgál, másnap pedig Makovei Róbert pünkösdi lelkipásztor a baptista imaház vendége lesz. Szerdán ismét a Drága utcai közösség ad otthon az alkalomnak, Papp József baptista lelkész szolgálatával. A református közösség csütörtökön és szombaton lesz házigazda, ekkor Nagy József (r.kat.) és Merényi Zoltán (bapt.) végzik az igehirdetés szolgálatát. Katona Gyula ezen a héten egy másik helyen is szolgálatot végez: péntek este a római katolikus templom ad otthont az imahét következ? estjének. A záró istentisztelet január 25-én, vasárnap 17 órakor a baptista imaházban lesz, itt a már említett Zámbó Zoltán prédikál. A hétközi és szombati alkalmak 18 órakor kezd?dnek.

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!