Nincs új üzenet 2000 éve


Népes hallgatóság el?tt Katona Gyula hirdette a karácsonyi evangéliumot. Mind mondta, az egyház üzenete kétezer éve változatlan. Az igehirdetés alapigéje a Lk 2,1-20, azaz a karácsonyi történet volt.
Karácsonykor a menny és a föld összeért, ezt a mennyei követ jelentette be a pásztoroknak, akik csodálkozva és félve hallgatták az angyalt, majd a mennyei sokaságot. Az ? szavukra elmentek megnézni a megszületett kisgyermeket. A Mindenható Isten végülis követekké tette ?ket.
Mária és József számára ez volt talán életük legkeser?bb napja. Nem tudták, hogy miért kell Betlehembe utazni az istentelen császár, Augustus parancsára. Mit találtak már ki megint a rómaiak? Miért kell éppen most menni? A 9. hónapos terhes Mária így kénytelen útra kelni, de még helyük sincs, ahova behúzódhatnának. Mi lesz a babával? – kérdezték. Végül megszületik Jézus és pásztorok érkeznek, akik a kisgyermek fel?l érdekl?dnek. Mária ekkor döbben rá: nem véletlen, ami velük történik. Az örömhír valódi örömöt hozott. – mondta Katona Gyula.
Hozzátette: Ez az örömhír 2000 éve szól, de ami akkor valóság volt, ma már sok helyen csak ünnepi kellék. Nem kellene valami más? – kérdezik sokan. Nincs más hír! 2000 éve ugyanazt olvassuk, az angyal szava kétezer éve ugyanazt hirdeti. De nem csak néhány évre szól ez, hanem hosszútávra, amíg világ a világ. Pedig mennyi gonoszság történt azóta! Az üzenet változatlan: Ne féljetek! Milyen jó, hogy nincs más hír azóta sem! Ez az örömhír hangzott legtöbbünk fölött a keresztelésünkkor, amikor még semmit sem tudtuk Jézusról. Örömhír az angyal szava, mert Valaki kézben tartja a világot. – mondta a lelkész.

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!