Sikeres református gyerekhét


Az idén augusztus 22-26. között sokadik alkalommal került megrendezésre a Református Hittanos Gyerekhét.

A gyerekhétre minden gyermeket szeretettel vártak a rendezők. Óvodás kortól tizenkét éves korig bezárólag érkeztek a résztvevők, összesen 45-en, fiúk, lányok vegyesen, nem csak a református gyülekezetből.


Minden reggel közös énekléssel indult a napi program, melyet egy – egy bibliai történet követett. A hét elején a közösségi házban zajlott minden, de a nagy meleg miatt, később, a tanítás és éneklés a templom hűs falain belül került lebonyolításra. A héten a történetekben a változásokról volt szó.  Noé, Mefibóset, az etióp kincstárnok, Zákeus és Pál apostol életének nagy változásait figyelhették az előadásokon keresztül a gyerekek. A történetekhez kapcsolódóan egy –egy aranymondást tanulhattak a résztvevők. Tízóraizás után, minden nap, kézműves foglalkozás és sok játék kötött le mindenkit. Nagy sikere volt a számháborúnak! Nem volt unatkozás egy percre sem! Volt a héten lovaskocsikázás is, melyet Bíró György városvédői előadása tett színesebbé. A pénteki záró alkalmon egy hatalmas tortát kaptak a résztvevők a Sipaki cukrászattól, ami rövid időn belül az utolsó morzsáig elfogyott. Búcsúzásul Katona Gyula lp. mondott záró beszédet. Amiért egy ilyen hetet megszervezni és megtartani máskor is érdemes az az, hogy a résztvevő gyermekek szívében hit ébredhet, amint ezen a héten is megtörtént. Dicsőség az Úrnak!


Köszönetet mondunk: Tóth Melindának a héten végzett odaadó tanítói szolgálatáért, a Nőszövetség tagjainak áldozatkész munkájukért, a zenei szolgálatot végzőknek, a szülői hozzájárulásokért, és mindazoknak, akik a hét sikeres lebonyolításában segítséget nyújtottak!


A héten készült fotók az alábbi internet címen megtekinthetőek:


https://picasaweb.google.com/109169107260221603819


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!