ORSZI pályázati felhívása


Az Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértõi Intézet - felhívása - a bizottsági rendszerében történõ részvételre


A szakértõi rendszer fejlesztését ?Az Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértõi Intézetrõl? (ORSZI) szóló 213/2007. Korm. rendelet 3.§-ában foglaltak, valamint a megváltozott munkaképességû személyeknek a munka világába és a társadalomba történõ reintegrálását célzó országos szakmai program teszi lehetõvé.
Az Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértõi Intézet - felhívása - a bizottsági rendszerében történõ részvételre


A szakértõi rendszer fejlesztését ?Az Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértõi Intézetrõl? (ORSZI) szóló 213/2007. Korm. rendelet 3.§-ában foglaltak, valamint a megváltozott munkaképességû személyeknek a munka világába és a társadalomba történõ reintegrálását célzó országos szakmai program teszi lehetõvé.

Az ORSZI, mint a ?Komplex rehabilitáció szakmai hátterének kialakítása (TÁMOP-5.4.8-08/1-2008-0002)? címûkiemelt európai uniós projekt megvalósítója felhívást tesz közzé, melynek a célja olyan szakértõi hálózat kialakítása, amelyben a komplex rehabilitáció megvalósításában elkötelezett szakértõk, különbözõ szakemberek vesznek részt. A felhívás, s az azt követõ elbírálás nyomán a hálózatba került szakemberek az EU-s projekt által támogatottan végezhetik tevékenységüket.

A szakértõi hálózatban szereplõ szakértõk tevékenysége:
- az ellátást igénylõk orvosi- és egyéb szakértõi vizsgálatának végzése,
- az elvégzett vizsgálatok alapján szakértõi vélemény és rehabilitációs javaslat elkészítése,
- képességvizsgálatok végzése, értékelése.

Ezen belül: Az egészségkárosodás, a szakmai munkaképesség-változás, a rehabilitálhatóság, az orvosi, foglalkoztatási és szociális rehabiltációs szükségletek, a képzési és a pszichológiai rehabilitációs szükségességének véleményezése, valamint az ezekhez szükséges képességeknek a vizsgálata a feladat.

A szakértõi tevékenység: megbízásos szerzõdéses jogviszonyban kerül ellátásra.

A szakértõi hálózatba kerülés a szakértõként való foglalkoztatás lehetõségét jelenti, de önmagában nem keletkeztet foglalkoztatási kötelezettséget. A komplex bizottsági szakértõi tevékenységgel kapcsolatos részletes leírások, eljárási-, illetve felelõsségi kérdések, az oktatási tematikák, valamint a szakértõi díjazásra vonatkozó információk itt találhatóak.

A kérelem benyújtásának feltételei:
- magyar állampolgárság, cselekvõképesség,
- büntetlen elõélet,
- szakirányú diploma, megfelelõ szakképesítés, orvosok esetében szakorvosi képesítés,
- 5 év szakmai gyakorlat,
- orvosok esetében egészségbiztosítási szakorvosi képesítés, illetve ennek hiányában ráépített egészségbiztosítási szakorvosi képesítés megszerzésének vállalása (a kérelmezõ és az ORSZI szerzõdésben szabályozza a képesítés megszerzésének módját),
- a szakértõ vállalja, hogy az ORSZI akkreditált képzésein folyamatosan részt vesz és a vizsgakövetelményeknek eleget tesz,
- a szakértõ vállalja a szerzõdés ideje alatti rendelkezésre állást,
- az ORSZI vállalja a fenti képzések és ahhoz kapcsolt szolgáltatások (tankönyvek, e-learning tananyag, jegyzetek, szakmai anyagok) igénybevételének ingyenességét.

Elõnyt jelent:
- klinikai területen szerzett képesítés, szakértõi gyakorlat; egészségbiztosítási szakirányú végzettség, tapasztalat vagy
- foglalkozás-egészségügyi képesítés, tapasztalat vagy
- rehabilitációs szakorvosi képesítés, tapasztalat vagy
- más szakemberek esetében rehabilitációs, ergonómiai, pszichológiai szakirányú képzettség, tapasztalat.

A kérelemhez csatolni kell:
- a kérelmezõ személyi adatait (név, születési hely, lakhely, vagy tartózkodási hely, elérhetõség) is tartalmazó, részletes szakmai önéletrajzot,
- diploma és a szakképesítést igazoló okiratok másolatát,
- az orvosok esetében a mûködési nyilvántartás megújításáról szóló határozat másolatát és
a szakmai nyilvántartásba vételi igazolvány másolatát.

A kérelmet zárt borítékban, az Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértõi Intézet Humánpolitikai Fõosztályára, Lévai Zoltán humánpolitikai fõosztályvezetõ nevére (1071 Budapest, Damjanich u. 48.) kell benyújtani, vagy postán megküldeni. A jelentkezések benyújtása folyamatos.

A borítékon kérjük feltüntetni: ?Az ORSZI komplex szakértõi bizottsági tevékenységében való részvételre vonatkozó szakértõi pályázat?.

A pályázattal kapcsolatban bõvebb felvilágosítás az Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértõi Intézet Módszertani-Oktatási-Minõségbiztosítási Igazgatóságán kérhetõ a
462-6470-es telefonszámon.

A pályázat elbírálásának rendje:
A pályázatok a benyújtást követõen egy hónapon belül kerülnek elbírálásra.
A feltételeknek megfelelõ kérelmezõk közül a Bíráló Bizottság az országos lefedettség és a kapacitásigények függvényében egyedi döntést hoz. A kiválasztott kérelmezõk személyes meghallgatás, illetve konzultáció után kerülhetnek be az Intézet Szakértõi Hálózatába.
A kérelmezõk az eredményrõl az elbírálást követõ 8 napon belül értesítést kapnak.
A pályázat benyújtásának tényét és annak tartalmát az adatvédelmi elõírásoknak megfelelõen kezeljük.
A késõbbiekben az adott szakterület igénye szerinti szakértõi foglalkoztatás egyedi felkérés alapján, díjazás ellenében történik.

Budapest. 2009. június 23.

Dr. Juhász Ferenc
fõigazgató


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!