Szociálterápiás szerepjáték képzés indul az NCA támogatásával


Szociálterápiás szerepjáték képzés indul az NCA támogatásával
Meghívó akkreditált képzésre

az NCA támogatásával
SEGÍTÕ TEVÉKENYSÉGET FOLYTATÓ SZAKEMBEREK SZÁMÁRA
A képzést szervezi: Magyarországi Szociálterápiás Szerepjáték Egyesület (MSzTSzJE)
A képzés célja: Egy olyan önálló módszer elsajátítása, mely elsõdlegesen a szociálterápia, a felnõttképzés és a szupervízió területein használható. A módszer játékformákat kínál saját magunk és mások észlelésének (észlelésközpontú játékok), a csoportbéli viselkedés, valamint az aktuális problémák észrevételének, strukturálásának és megoldási stratégiáinak javítására (csoportcentrikus és problémacentrikus játékok). Alkalmazása során bõvül a csoportfoglalkozáson résztvevõk viselkedéskészlete, növekszik szociális kompetenciája. Tekintetbe veszi a mindenkori csoporttagok tanulási tempóját és ismeretszintjét, ezért különféle helyzetekben is jól alkalmazható.
A képzés célcsoportja: Szociális munkások, szociális munkatársak / szakértõk, pszichológusok, pedagógusok, mentálhigiénés szakemberek, szociális segítõk, ápoló ? gondozók, szociális gondozók
Csoportlétszám : 12-14 fõ
A képzési idõ: 150 óra - Képzési napok havonta egy alkalommal: péntek-szombat, v. szombat-vasárnap: 15 óra/alkalom. A további idõpontok megbeszélése az elsõ alkalommal történik meg.
A képzés indításának tervezett idõpontja: 2009. október
A képzés részvételi díja: 80.000,-Ft/fõ a képzés további költségeit az NCA támogatja (50 % )

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!