Zöld déleltõtt-az egészség jegyében


A Mentálhigiénés Egyesület Békési Mentálhigiénés Szolgálata megrendezte elsõ egészséges életmódra ösztönzõ programját 2009. szeptember 25-én, a Borosgyán utcai ingatlanában.
A nap fõ céljaként tûztük ki, hogy a programon megjelentekben felébresszük, illetve ismételten megtapasztaltassuk a mozgás örömét, a stressz-oldó hatását a jóga által, kialakítsuk az egészségtudatos táplálkozás fontos momentumait.
A program az egészségnevelést és közösség építést segítette elõ, valamint az egyéni felelõsség kialakítását saját egészségi állapotuk érdekében.
A program 18 fõ részvételével valósult meg, ahol a résztvevõk megismerhettek és kipróbálhattak olyan jóga gyakorlatokat, melyeket az egészségük érdekében otthon is könnyedén elvégezhetnek. A gyakorlatok hozzájárultak ahhoz, hogy a részt vevõk elsajátítsák a nyugalmat, a megpihenést, mindeközben a megfelelõ légzésre és testtartásra való összpontosítást.
A jóga után felfrissülve és felszabadulva a Szolgálat munkatársaival közös zöldség- és gyümölcssaláták készítése kezdõdött, majd a program végén azok közös elfogyasztása.
Lehetõség nyílt megismerkedni a gyógynövények jótékony hatásával teákon és masszírozó olajokon keresztül, meg lehetett szagolni és tapintani õket.
Megtapasztalták a Do-in önmasszás és a tenyérmasszázs jótékony hatását, mely szintén hozzájárul az egészségfejlesztéshez, illetve a mindennapi használata a lelkiegészség-védelem szempontjából igen fontos.
A programot kiegészítette az Abonyi Könyvesbolt, egészséges életmódra ösztönzõ könyvek kínálatával, helyszíni vásárlási lehetõséggel.



Mentálhigiénés Egyesület


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!