Összefoglaló a Békés Mérték Közösségi Ház nyári programjairól


A Békés Mérték Közösségi Ház az idei nyár folyamán is vidám, mozgalmas közösségi programokat nyújtott pszichiátriai- és szenvedélybeteg ellátottai számára.
A Békés Mérték Közösségi Ház munkatársai 2010. július 9-én kerékpártúrát szerveztek klienseik részére a pósteleki kastélyromhoz, ahol egy nagyon kellemes napot töltöttek el a résztvevõk. Programunkkal ösztönözni kívántuk ellátottainkat az egészséges életmódra, és felhívtuk figyelmüket a testmozgás jelentõségére. Mintegy 10 km-es kerékpározás után nagy sétát tettünk a kastélypark területén, majd közösen elfogyasztottuk a szendvicsebédet. Végül tollaslabdázással, focival, pihenéssel zártuk a napot.
Július 16-án szalonnasütésre került sor a Békés Mérték Közösségi Ház udvarán. A nagy meleg ellenére közel 40 fõ vett részt rajta. Az udvaron elhelyezett padokon lehetõség volt kártyázásra, társasjátékok kipróbálására, beszélgetésre. A délután nagyon jó hangulatban telt el, melyet élõ gitárzene tett színesebbé.
Augusztus 6-án ismét egy szabadidõs programot rendeztünk Közösségi Házukban, klienseinkkel közösen bográcsos paprikás krumplit készítettünk. A programon több mint 30 fõ vett részt.
A rendezvényt különlegessé tette, hogy két ellátottunk eljegyzésére is itt került sor, melyet nagy örömmel megünnepeltünk.
2010. augusztus 13-án a Békés Megyei Önkormányzat támogatásával klienseink számára egy, a Füzesgyarmati Kastélyparkban való fürdõzést is szerveztünk. Ellátottjaink nehéz anyagi körülmények között élnek és nem engedhetik meg maguknak, hogy a helyi, illetve a megyei kikapcsolódási, szórakozási, sport és kulturális lehetõségekbõl kivegyék részüket.
A Békés Megyei Önkormányzat pályázati támogatása megadta annak a lehetõségét, hogy a régió egyik legszebb fürdõhelyére eljussanak, kikapcsolódjanak, feltöltõdjenek.
A résztvevõk úsztak, strandlabdáztak, napoztak, gyógyfürdõztek, amire évek óta nem nyílt alkalmuk. A programot városnézéssel egybekötött séta zárta.
Az õsz folyamán szintén e pályázat keretében egy színházi elõadás megtekintését és egy múzeumlátogatást fogunk klienseinknek biztosítani.

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!