Megtart-Lak- Szülõk iskolája Békésen általános iskolás korú gyermekek szüleinek


Elég jó szülõk vagyunk? Milyen is a jó szülõ? Hogyan lehetünk még jobb szülõk?
Hányszor állunk egy-egy kérdés elõtt, hogy vajon mit csináltunk rosszul? A gyerekkel van a baj, vagy az iskolával, vagy a társadalommal? Vajon más is hasonló cipõben jár?

Szeretettel várja Önöket Szabó Anna gyermek pszichológus, családterapeuta. Gyermekpszichológiai ismeretek mellet, konkrét problémák ismertetésével, tesztekkel, és, konfliktus- és stresszkezelési technikákkal ismerkedhetnek meg.

A programon való részvétel ingyenes
Helyszín: Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium Gimnázium Könyvtára

2011. április 5. 17.00- 18.30-ig
A pszichés fejlõdés zavarai. A fogantatástól a születésen át a kisgyermekkorig. Sírós, szorongós, ingerlékeny, nyugtalan, félõs, vakmerõ, figyelmetlen, szófogadatlan, Mi állhat a háttérben? Betegség vagy nevelési probléma?

2011. április 19. 17.00- 18.30-ig
Jutalmazás és büntetés. Szigorúság vagy engedékenység. Milyen a konfliktuskezelésem- önkitöltõs teszt. Tehetséges szülõ vagyok?- teszt. Nem fogad szót a gyermekem! Mit tegyek, hogyan fegyelmezzem? A pozitív pedagógia sikere.

2011. május 3. 17.00- 18.30-ig
Korunk tipikus családmodelljei és hatásaik a gyermeki fejlõdésre. Egyszülõs család, gyermekek apa nélkül, nagyszülõk szerepe, a válás hatása. Hogyan váljunk jól? Ki a fõnök? A szülõi nevelés ellentmondásai. A kettõs nevelés hatása a gyermekre

2011. május 17. 17.00- 18.30-ig
Milyen személyiségvonások hajlamosítanak a függõségekre? Milyen a gyermekem?- önértékelõs teszt az erõsségekrõl és gyengeségekrõl
Korunk veszélyei és megelõzésük (drog, számítógép, evészavarok, korai szexualitás), hogyan tereljem az egészség irányába gyermekemet?

Érdeklõdni: 66/643-991

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!