Természetes immunerősítők


Forrás: Levendula Patika
Megjelent: 2011 November 16. ( Szerda ) 13:39
Módosítva: 2012 November 5. ( Hétfő ) 11:27
Cikkünk szerzője Jeszenszky Attila szakgyógyszerész a gondoskodo.hu és a Levendula Patika tulajdonosa
A kasvirág egy gyűjtőnév, melybe három faj tartozik, melyeknek kiemelkedően fontos a hatóanyagtartalma. A kasvirág a fészekvirágzatúak (Asteraceae) családjába azon belül is a csövesvirágúak (Asteroideae) alcsaládjába tartozik. Az őshazája a növénynek Amerika, ahol az őslakosoknak a legfontosabb gyógynövénye volt. Jelenleg a világon a legelfogadottabb immunserkentő gyógynövények közzé sorolják a kasvirágot. A kasvirág már jóval az antibiotikumok megjelenése előtt ismert gyógynövénynek számított a gyógyászatban. A növény hatóanyagainak a változatossága lehetővé teszi, hogy igen széles körben alkalmas legyen a különböző betegségek kezelésére. Sok betegség kezelésére alkalmas, de mégis a legfontosabb hatása a vírusellenes és immunserkentő hatás. Ezt a hatást a kávésav, a cikóriasav és az echinacin vegyületeknek köszönheti a növény, mivel ezek a vegyületek a test saját vírusellenes vegyületéhez hasonló antivirális (vírusellenes) tulajdonságokkal rendelkeznek. A kasvirág az immunrendszert erősíti a náthavírusok és más mikroorganizmusok ellen, mivel növeli a szervezetben a properdin nevű vegyületet, mely működésbe hozza az immunrendszer azon részét, mely a vírusok, és baktériumok elleni védekezésben vesz részt, valamint segíti a fertőzések ellen küzdő fehérvérsejteket abban, hogy eljussanak a megfelelő területekre. A kasvirág gyökérkivonata nem csak az influenza, de a herpesz és az egyéb vírusok ellen is hatékony. A növény növeli a szervezet ellenálló képességét a bakteriális fertőzésekkel szemben. Az antibakteriális hatásnak köszönhetően különböző szájöblögetők és teakeverékek alkotóeleme, mely alkalmazható fogínygyulladás, gégegyulladás, húgycsőgyulladás, íngyulladás, azon belül is a térd és a boka kötőszöveti sérüléseinek a gyulladásakor, valamint a tüdőgyulladás kezelésekor. Külsőleg a kasvirág alkalmazható fekélyek, és égési sérüléseknél. A kasvirág megakadályozza a megégett testrész elfertőződését a fertőtlenítő hatása miatt. A kasvirág a gyógyászatban, különböző formában van jelen. Megtalálható cseppek, tinktúrák, teák, tabletták és oldatok formájában is. Belsőleg alkalmazva a kasvirág rövid ideig enyhe bizsergést és zsibbadást okozhat a nyelven, de ez az érzés csak átmeneti! Heti ajánlott termékünk: Theiss Echinacea csepp. http://gondoskodo.hu/?p=online_lista&keresstr=theiss+ech És hogy Önnek könnyebb legyen: házhoz szállítjuk rendelését! Részletekről itt olvashat: http://gondoskodo.hu/?p=online_sorba Jó erősödést kívánok! Jeszenszky Attila szakgyógyszerész

A kasvirág egy gyűjtőnév, melybe három faj tartozik, melyeknek kiemelkedően fontos a hatóanyagtartalma.A kasvirág a fészekvirágzatúak (Asteraceae) családjába azon belül is a csövesvirágúak (Asteroideae) alcsaládjába tartozik.

Az őshazája a növénynek Amerika, ahol az őslakosoknak a legfontosabb gyógynövénye volt. Jelenleg a világon a legelfogadottabb immunserkentő gyógynövények közzé sorolják a kasvirágot. A kasvirág már jóval az antibiotikumok megjelenése előtt ismert gyógynövénynek számított a gyógyászatban.

A növény hatóanyagainak a változatossága lehetővé teszi, hogy igen széles körben alkalmas legyen a különböző betegségek kezelésére. Sok betegség kezelésére alkalmas, de mégis a legfontosabb hatása a vírusellenes és immunserkentő hatás.

Ezt a hatást a kávésav, a cikóriasav és az echinacin vegyületeknek köszönheti a növény, mivel ezek a vegyületek a test saját vírusellenes vegyületéhez hasonló antivirális (vírusellenes) tulajdonságokkal rendelkeznek.

A kasvirág az immunrendszert erősíti a náthavírusok és más mikroorganizmusok ellen, mivel növeli a szervezetben a properdin nevű vegyületet, mely működésbe hozza az immunrendszer azon részét, mely a vírusok, és baktériumok elleni védekezésben vesz részt, valamint segíti a fertőzések ellen küzdő fehérvérsejteket abban, hogy eljussanak a megfelelő területekre.

A kasvirág gyökérkivonata nem csak az influenza, de a herpesz és az egyéb vírusok ellen is hatékony. A növény növeli a szervezet ellenálló képességét a bakteriális fertőzésekkel szemben. Az antibakteriális hatásnak köszönhetően különböző szájöblögetők és teakeverékek alkotóeleme, mely alkalmazható fogínygyulladás, gégegyulladás, húgycsőgyulladás, íngyulladás, azon belül is a térd és a boka kötőszöveti sérüléseinek a gyulladásakor, valamint a tüdőgyulladás kezelésekor.Külsőleg a kasvirág alkalmazható fekélyek, és égési sérüléseknél.

A kasvirág megakadályozza a megégett testrész elfertőződését a fertőtlenítő hatása miatt. A kasvirág a gyógyászatban, különböző formában van jelen. Megtalálható cseppek, tinktúrák, teák, tabletták és oldatok formájában is. Belsőleg alkalmazva a kasvirág rövid ideig enyhe bizsergést és zsibbadást okozhat a nyelven, de ez az érzés csak átmeneti!

Heti ajánlott termékünk: Theiss Echinacea csepp.

És hogy Önnek könnyebb legyen: házhoz szállítjuk rendelését!

Részletekről itt olvashat:

Jó erősödést kívánok!

Jeszenszky Attila szakgyógyszerész

(A cikk szerzője a békési Levendula Patika szakgyógyszerésze)

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!